Connect with us

Tехнологии

„Почетен медал“ на МВР за главния изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев

Avatar

Публикувано

на

1v

Отличието беше връчено заради ограничаването на телефонните измами при съвместна операция на телекома и вътрешното министерство

11.06.2019 г. гр. София Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев беше награден от министъра на вътрешните работи Младен Маринов заради постиженията на компанията при ограничаването на телефонните измами.

За оказаното съдействие и конкретна помощ на МВР при противодействие на телефонните измами Атанас Добрев получи отличие „Почетен медал“ на МВР.

В заповедта на министър Маринов се посочва, че в резултат на съвместните усилия на VIVACOM и МВР Главна дирекция „Национална полиция“ е регистриран значителен спад на измамите по телефона. Само за два месеца – март и април, опитите за извършване на такива престъпления в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти.

VIVACOM предприе активни действия за извънреден мониторинг и ангажира допълнителен човешки и финансов ресурс за максимално ограничаване на възможностите за извършване на телефонни измами спрямо своите абонати и клиенти, като отчете високата социална цена на бизнеса с телефонни измами, жертва на който са предимно възрастни хора.

Advertisement

По данни на VIVACOM, през февруари 2019 г. броят на опитите за измами по телефона в мрежата на телекома е бил 81 000. В резултат на съвместната операция с МВР Главна дирекция „Национална полиция“ през март 2019 г. опитите на измамниците да извършат престъпление вече са пет пъти по-малко – 18 792. През април злонамерените опити за свързване с абонати на VIVACOM са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко.

VIVACOM и МВР ще продължат дългосрочно тясното си сътрудничество за противодействие на измамите по телефона.

Continue Reading
Advertisement