Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права посети България

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Иновативната инсталация е част от международната кампания на Европейската комисия „Имаш право“ и бе реализирана като част от FREA Vintage Christmas Market

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права бе организирана тази събота в София. Иновативната инсталация е част от международната кампания на Европейската комисия „Имаш право“, която стартира тази година. Както и всички останали активности, част от инициативата, escape стаятата цели да повиши осведомеността на потребителите относно основните им права за пакетни туристически услуги, продуктова безопасност, поправка или замяна на продукт, 14-дневен срок за връщане на стока, прозрачни и достъпни банкови услуги и др.

Над 90 души се включиха в pop-up escape стаята, която тества способностите им да излязат за 10 минути, разрешавайки загадки, свързани с потребителските им права. Специални гости на събитието бяха звездите Александър Кадиев и Даниел Петканов. Емблематичният тандем се включи с отделни отбори, които премериха сили в предизвикателствата, подготвени от Европейската комисия. Победител в състезанието се оказа тийма на Даниел, който успя да „отключи“ потребителските си права за 5 минути.

Escape стаята беше позиционирана сред арт инсталации на FREA Vintage Christmas Market – единствения базар у нас за селектирани дрехи и артикули втора употреба.

Pop-up escape стаята е само една от инициативите в рамките на кампанията „Имаш право“. През октовмри месец бяха организирани информационни уъркшопи в най-големите университети в България, които значително подобриха информираността на студентите относно банковите им права. Отделно, в края на ноември месец беше организирано и уникалното по рода си stand-up comedy шоу „Аз съм си платил“, на което едни от най-известните комици у нас от Inside Joke Stand Up Comedy представиха правата за 2-годишната гаранция за покупките в ЕС и 14-дневния срок за връщане на стока под формата на забавни и интерактивни шеги.

Повече инфомрация за кампанията (#yourEUright) и потребителските права, гарантирани от Европейския съюз, може да бъде открита тук: europa.eu/youreuright/_bg

За кампанията „Имаш право“ (“You’re Right”):

„Имаш право“ (“You’re Right”) е кампания на Европейската комисия, която цели да повиши информираността на европейските граждани относно правата им като потребители, гарантирани от Европейския съюз. Инициативата се провежда в редица европейски държави, като се фокусира върху основни потребителски права за пакетни туристически услуги, достоверност на рекламата, продуктова безопасност, прозрачни и достъпни банкови услуги. Повече информация за кампанията може да бъде открита тук: europa.eu/youreuright/_bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 1 седмица

Боя за коса – как да направим правилен избор

Lifestyleпреди 1 седмица

КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ С НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРИ БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ БИРИ

Tехнологиипреди 1 седмица

Logitech представя ново решение за видео стрийминг за вашето домашно студио

Tехнологиипреди 1 седмица

VIVACOM дава поле за изява на ученици в официалните си профили в социалните мрежи

Tехнологиипреди 1 седмица

Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили – на едно изложение

Tехнологиипреди 1 седмица

Huawei обявява празнична сервизна кампания по случай деня на влюбените 14 февруари

Lifestyleпреди 1 седмица

Тайната на годежния пръстен

Tехнологиипреди 1 седмица

Suunto 7 с интегриран Wear OS и спорто проследяване

Tехнологиипреди 1 седмица

Актуализирането до Android 10 ПРАВИ ПРОБЛЕМИ НА НЯКОИ SONY СМАРТФОНИ

Tехнологиипреди 1 седмица

Мимо Гарсия коментира последните скандали между родители и учители

Горещо