Открийте ни и в

Lifestyle

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права посети България

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Иновативната инсталация е част от международната кампания на Европейската комисия „Имаш право“ и бе реализирана като част от FREA Vintage Christmas Market

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права бе организирана тази събота в София. Иновативната инсталация е част от международната кампания на Европейската комисия „Имаш право“, която стартира тази година. Както и всички останали активности, част от инициативата, escape стаятата цели да повиши осведомеността на потребителите относно основните им права за пакетни туристически услуги, продуктова безопасност, поправка или замяна на продукт, 14-дневен срок за връщане на стока, прозрачни и достъпни банкови услуги и др.

Над 90 души се включиха в pop-up escape стаята, която тества способностите им да излязат за 10 минути, разрешавайки загадки, свързани с потребителските им права. Специални гости на събитието бяха звездите Александър Кадиев и Даниел Петканов. Емблематичният тандем се включи с отделни отбори, които премериха сили в предизвикателствата, подготвени от Европейската комисия. Победител в състезанието се оказа тийма на Даниел, който успя да „отключи“ потребителските си права за 5 минути.

Escape стаята беше позиционирана сред арт инсталации на FREA Vintage Christmas Market – единствения базар у нас за селектирани дрехи и артикули втора употреба.

Pop-up escape стаята е само една от инициативите в рамките на кампанията „Имаш право“. През октовмри месец бяха организирани информационни уъркшопи в най-големите университети в България, които значително подобриха информираността на студентите относно банковите им права. Отделно, в края на ноември месец беше организирано и уникалното по рода си stand-up comedy шоу „Аз съм си платил“, на което едни от най-известните комици у нас от Inside Joke Stand Up Comedy представиха правата за 2-годишната гаранция за покупките в ЕС и 14-дневния срок за връщане на стока под формата на забавни и интерактивни шеги.

Повече инфомрация за кампанията (#yourEUright) и потребителските права, гарантирани от Европейския съюз, може да бъде открита тук: europa.eu/youreuright/_bg

За кампанията „Имаш право“ (“You’re Right”):

„Имаш право“ (“You’re Right”) е кампания на Европейската комисия, която цели да повиши информираността на европейските граждани относно правата им като потребители, гарантирани от Европейския съюз. Инициативата се провежда в редица европейски държави, като се фокусира върху основни потребителски права за пакетни туристически услуги, достоверност на рекламата, продуктова безопасност, прозрачни и достъпни банкови услуги. Повече информация за кампанията може да бъде открита тук: europa.eu/youreuright/_bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Над 7000 картини в кампанията „Рисувай против вируса“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Безплатните онлайн уроци на художника Павел Митков достигнаха над 200 000 гледания. 

Българският художник Павел Митков беше 14 дни под карантина в дома си и стартира онлайн кампания “Рисувай против вируса – Да обезсилим вируса!”. Всеки ден творецът на живо даваше професионални уроци във Фейсбук страницата си на всички, които искаха да се докоснат до света на изкуството. Митков показа иновативни техники за рисуване, сред които емблематичните за него петли, водни лилии и други. Над 7000 души се включиха в предизвикателството да нарисуват собствена картина, а над 200 000 изгледаха уроците.

„Моята цел беше да доставя радост и хубави емоции в този труден за всички нас период и страхът да бъде победен от изкуството, от красотата в човешкото общуване чрез рисунката. Резултатите са категорични, че обществото ни има нужда от повече положителни новини и емоции.“, споделя Павел Митков.

Художникът планира да продължи онлайн обученията и съвсем скоро ще излезе арт продукт “Система 5“, който включва видео уроци с 5 инструмента и три различни техники.

Част от картините и произведенията, които хората са нарисували вкъщи по време на кампанията „Рисувай против вируса“ може да разгледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Героите на Cartoon Network: „Мий ръцете си и се пази!“

MIKA

публикувано

на

от

Добрите навици са много важни, освен това могат да бъдат и приятни! Във видеото „Мий ръцете си и се пази!“ любимите герои на Cartoon Network обединяват сили и показват на децата как всекидневно да защитават себе си и околните от вирусите и микробите.

Какво свързва „Реактивните момичета“, които спасяват света, очарователните приятели от „Ние, мечоците“ и „Малки титани: В готовност“, които ежедневно се борят със злодеи? Това, което ги обединява е, че те са любими на младите зрители и техните приятели! Сега популярните герои от предаванията на Cartoon Network дават на децата ценни съвети, като по забавен начин им помагат в изграждането на здравословни навици.

Как да се предпазим от микробите и вирусите? Какво да направим, ако кихнем и колко дълго да мием ръцете си? В клипа „Мий ръцете си и се пази!“ са представени практични съвети под формата на рап песен, а текстът се запомнят лесно. Благодарение на това, децата ще могат да научат всички хигиенни правила по приятен и забавен начин!

Видеото може да се гледа както в социалните медии, така и в ефира на Cartoon Network.

Продължете понататък

Горещо