Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Avatar

публикувано

на

Acronis, световният лидер в областта на киберзащитата, обяви откриването на ново училище в Нуево Чимботе, Перу, заедно с  италианската благотворителна организация Don Bosko 3A. Това е шестото поред училище, което се отваря с помощта на Acronis. Institución Educativa Virgen de las Gracias ще осигури качествена образователна среда, включително безплатно образование, учебни материали, униформи и обяд за около 230 деца, избрани измежду най-нуждаещите се в общността.

В сравнение с други латиноамерикански страни, образованието в Перу е крайно недостатъчно. Има много причини за това, включващи високи такси за прием в университетите и училищни униформи, липса на санитарни съоръжения, ранна бременност, детски труд и ниско ниво на получените знания. Въз основа на проведено проучване през 2017 от Министерство на образованието в Перу, само 548 образователни институции в региона са в добро състояние и само 18% от тези училища са в Санта и Нуево Чимботе.

“Acronis Foundation е изцяло отдадена на идеята за създаване, защита и споделяне на знанията по целия свят,” каза Patrick Hurley, вицепрезидент на Acronis и генерален мениджър на Северна и Южна Америка. “С подкрепата на Don Bosco 3A, откриването на новото училище в Нуево Чимботе помага за разпространението на знание в региона, в който има остра нужда от това.”

Нуево Чимботе се намира на около 590 км северно от столицата на Перу, Лима, който в началото на 40-те години е бил процъфтяващ район. За съжаление, разрушителното земетресение и редица други проблеми са довели до бурни социални и икономически затруднения, включително ниска заетост, крайна бедност, недохранване на децата и недостатъчното финансиране за образователната система.

“За нас е чест да работим с Acronis Foundation, подпомагайки тяхната инициатива за предоставяне на безплатно и качествено образование на най-нуждаещите се общности и деца,” каза отец Samuele Fattini от Don Bosco 3А. “Образованието е знание, а знанието е сила, така че с това ново училище, ние даваме на децата на Чимботе възможност да научат повече за света и да отключат техния истински потенциал.”

“Обществото е главен инициатор на проекта. То е силно ангажирано с процесите по планиране и превръщане в реалност на новото училище. Това участие и ангажираност ще бъдат гаранция за устойчивостта и силното въздействие на проекта,”каза Christian Jaeger, ръководител на проекта на Acronis Foundation. “Сигурни сме, че много бъдещи поколения перуанци ще получат безплатно образование в новите съоръжения.”

Institución Educativa Virgen de las Gracias ще има осем класни стаи, които ще предоставят образователни услуги на 100 нови ученици. Освен това, в новото училище ще има една зала за срещи, подходящи санитарни помещения за момчета, момичета и учители, както и училищен двор, пригоден за спортни, танцови и театрални уроци. Училището е изградено от здрави издръжливи строителни материали, които да устоят на екстремните местни метеорологични условия и да осигурят устойчивост в бъдеще.

“Наистина очаквам с нетърпение да преподавам в добре оборудваните стаи! Не става дума само за ежедневната структура и безопасната среда за обучение, но и за възможността да се осигури качествено образование. Тези деца трябва да придобият важни умения, за да могат да прекъснат цикъла на бедността в този район на света”, каза един от учителите в училището.

За повече информация относно инициативата за училищата на Acronis Foundation посетете www.acronis.org.

За Acronis

Acronis е лидер в областта на киберзащитата – при решаването на предизвикателствата, свързани с безопасността, достъпността, неприкосновеността, автентичността и сигурността (SAPAS), с новаторското създаване на резервни копия, сигурността, бързото възстановяване след срив и решенията за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, които работят в хибридна обрачна среда. Аcronis има 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от API доставчици на услуги, реселъри и ISV партньори. Acronis се превърна в компания, на която се довериха 79 от 100-те най-ценни марки, която има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Tехнологиипреди 3 часа

BG Startup проследява COVID-19

Tехнологиипреди 3 часа

42% от организациите са претърпели загуба на данни

Tехнологиипреди 3 часа

Кои са трите представители на серията Huawei P40, които ще се продават в България

Tехнологиипреди 3 часа

VIVACOM дарява първите месечни такси за нови услуги през април за борбата с COVID-19

Tехнологиипреди 3 часа

Алумни клубовете на българите, завършили университет в САЩ и в Обединеното кралство събират заедно най-доброто от двата свята

Културапреди 3 часа

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”

Lifestyleпреди един ден

Почивка в Сидни – защо да си я подарим

Lifestyleпреди 3 дни

За силата на духа в момент на изпитание

Музикапреди 3 дни

Виктория очарова своите фенове с концерт от вкъщи, песента ѝ за Евровизия сред най-излъчваните в България

Tехнологиипреди 3 дни

Бизнесът и облакът – дигитализацията вече е задължителна

Tехнологиипреди 2 седмици

Премиерата на SONY PLAYSTATION 5 може да бъде отложена.

Lifestyleпреди 2 седмици

Хамилтън Пулсар възроден с нов PSR цифров часовник

Tехнологиипреди 2 седмици

Теленор ще дари средства за медицинско оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis предлага безплатно решение за всички доставчици на услуги в подкрепа на дистанционната работа по време на пандемията от коронавирус

Tехнологиипреди 2 седмици

Конкурсът MSI Creator Awards 2020 приема участия Покажете вашата креативност!

Lifestyleпреди 2 седмици

Часовник Rotary Heritage Titanium Automatic

Lifestyleпреди 2 седмици

Всичко, което трябва да знаете за Allbirds, абсурдно удобната марка за обувки

Музикапреди 2 седмици

Провеждането на 65-тото издание на Евровизия се измества за 2021 година

Tехнологиипреди 2 седмици

VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН

Tехнологиипреди 2 седмици

Славка Лесидренска (Слава Леси): ЗНАМ, че не искаме да губим близки

Горещо