Открийте ни и в

Tехнологии

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

MIKA

публикувано

на

Acronis, световният лидер в областта на киберзащитата, обяви откриването на ново училище в Нуево Чимботе, Перу, заедно с  италианската благотворителна организация Don Bosko 3A. Това е шестото поред училище, което се отваря с помощта на Acronis. Institución Educativa Virgen de las Gracias ще осигури качествена образователна среда, включително безплатно образование, учебни материали, униформи и обяд за около 230 деца, избрани измежду най-нуждаещите се в общността.

В сравнение с други латиноамерикански страни, образованието в Перу е крайно недостатъчно. Има много причини за това, включващи високи такси за прием в университетите и училищни униформи, липса на санитарни съоръжения, ранна бременност, детски труд и ниско ниво на получените знания. Въз основа на проведено проучване през 2017 от Министерство на образованието в Перу, само 548 образователни институции в региона са в добро състояние и само 18% от тези училища са в Санта и Нуево Чимботе.

“Acronis Foundation е изцяло отдадена на идеята за създаване, защита и споделяне на знанията по целия свят,” каза Patrick Hurley, вицепрезидент на Acronis и генерален мениджър на Северна и Южна Америка. “С подкрепата на Don Bosco 3A, откриването на новото училище в Нуево Чимботе помага за разпространението на знание в региона, в който има остра нужда от това.”

Нуево Чимботе се намира на около 590 км северно от столицата на Перу, Лима, който в началото на 40-те години е бил процъфтяващ район. За съжаление, разрушителното земетресение и редица други проблеми са довели до бурни социални и икономически затруднения, включително ниска заетост, крайна бедност, недохранване на децата и недостатъчното финансиране за образователната система.

“За нас е чест да работим с Acronis Foundation, подпомагайки тяхната инициатива за предоставяне на безплатно и качествено образование на най-нуждаещите се общности и деца,” каза отец Samuele Fattini от Don Bosco 3А. “Образованието е знание, а знанието е сила, така че с това ново училище, ние даваме на децата на Чимботе възможност да научат повече за света и да отключат техния истински потенциал.”

“Обществото е главен инициатор на проекта. То е силно ангажирано с процесите по планиране и превръщане в реалност на новото училище. Това участие и ангажираност ще бъдат гаранция за устойчивостта и силното въздействие на проекта,”каза Christian Jaeger, ръководител на проекта на Acronis Foundation. “Сигурни сме, че много бъдещи поколения перуанци ще получат безплатно образование в новите съоръжения.”

Institución Educativa Virgen de las Gracias ще има осем класни стаи, които ще предоставят образователни услуги на 100 нови ученици. Освен това, в новото училище ще има една зала за срещи, подходящи санитарни помещения за момчета, момичета и учители, както и училищен двор, пригоден за спортни, танцови и театрални уроци. Училището е изградено от здрави издръжливи строителни материали, които да устоят на екстремните местни метеорологични условия и да осигурят устойчивост в бъдеще.

“Наистина очаквам с нетърпение да преподавам в добре оборудваните стаи! Не става дума само за ежедневната структура и безопасната среда за обучение, но и за възможността да се осигури качествено образование. Тези деца трябва да придобият важни умения, за да могат да прекъснат цикъла на бедността в този район на света”, каза един от учителите в училището.

За повече информация относно инициативата за училищата на Acronis Foundation посетете www.acronis.org.

За Acronis

Acronis е лидер в областта на киберзащитата – при решаването на предизвикателствата, свързани с безопасността, достъпността, неприкосновеността, автентичността и сигурността (SAPAS), с новаторското създаване на резервни копия, сигурността, бързото възстановяване след срив и решенията за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, които работят в хибридна обрачна среда. Аcronis има 500 000 бизнес клиенти и мощна световна общност от API доставчици на услуги, реселъри и ISV партньори. Acronis се превърна в компания, на която се довериха 79 от 100-те най-ценни марки, която има над 5 милиона клиенти. С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по целия свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Philips monitors отвежда конзолния гейминг на следващото ниво с моделите 558M1RY и 278M1R

MIKA

публикувано

на

от

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips Monitors пуска два нови монитора Momentum, единият от които създаден в сътрудничество с Bowers & Wilkins.  558M1RY с диагонал 55 инча е най-големият монитор за конзолна игра, на пазара, а 278M1R е 27-инчов модел за електронни спортове. 558M1RY ще предложи изцяло ново измерение в игрите със своята 4K UHD резолюция и до 120Hz честота на опресняване, както и озвучаване, специално проектирано от Bowers & Wilkins. Моделът има и Ambiglow подсветка, която се разстила около екрана. 278M1R е първият монитор на Philips, проектиран ексклузивно за състезатели по електронни спортове. Той е HDR Ready и има диагонал от 27 инча.

55-инчовият модел ще бъде наличен от края на юни 2020, а 27-инчовият – от юли 2020 г.

Най-поглъщащият монитор на пазара

558M1RY е цялостно решение за потапящ гейминг и забавления. Играчите ще бъдат напълно завладяни от 55-инчовия екран и 3-странна Ambiglow подсветка. Мониторът блести със своята UltraClear 4K UHD резолюция с 3840 x 2160 пиксела и DisplayHDR 1000.  Потребителите могат да настройват HDR според предпочитанията си с режимите HDR Game, HDR Movie, HDR Photo и персонален HDR или напълно да изключат функцията.

Със статично контрастно съотношение от 4000:1 игрите, ТВ предаванията и филмите ще бъдат изобразявани красиво с дълбоки и наситени черни нюанси, и зашеметяващи цветове. Ниското входно закъснение на сигнала означава, че геймърите ще получат визуална обратна връзка с минимална латентност, както и картина без накъсване и с намалено замазване при движение, благодарение на честотата на опресняване от 60- 120Hz (в зависимост от използвания порт) и AMD FreeSync.

55-инчовият модел идва с озвучително тяло, проектирано от Bowers & Wilkins – британска компания за висок клас аудио продукти, световно призната за своите иновативни дизайни и звуково инженерство. Саундбарът е с обща мощност от 40W, конфигурацията e 2.1-канална с поддръжка на DTS Sound и честотна лента от 50Hz до 20KHz. Той идва с различни звукови режими, които са проектирани за геймъри – например – Sport & Racing, RPG & Adventure, Action, както и Movie, Music и Personal mode.

Поглъщащата Ambiglow функция създава ореол от светлина от монитора за визуално увеличаване на екрана и още по-голямо потапяне в играта. Чрез тази технология се обработва постъпващата картина и на стената се проектира светлинен 3D ореол в подхождащ цвят от всички страни на монитора. При 558M1RY Ambiglow е разположена около 3-те страни на монитора и осигурява по-голямо поглъщане от всякога.

Philips Momentum 55” монитор за конзолна игра с 4K UHD, DisplayHDR 1000, 60-120 Hz, 4 ms (Grey to Grey) входно закъснение, Adaptive-Sync и звук от Bowers & Wilkins

Монитор, оптимизиран за конзоли и проектиран за състезателна игра

278M1R е първият продукт на Philips Monitors, който е оптимизиран за състезателни електронни спортове и в частност FPS, Action или Racing заглавия. С по-компактен размер с диагонал 27 инча 278M1R е по-малкият монитор от серията, който идва със 130 мм стойка, промяна на наклона -5/20 градуса и завъртане (+/-33 градуса), за да осигури лесна настройка и оптимален зрителен комфорт. Отличителната технология на Philips Ambiglow присъства и тук на всичките четири страни, което го превръща в стилен център на всички геймърски конфигурации.

Снабден с 4K резолюция, 60Hz честота на опресняване и 1ms време за реакция (настройваемо до 4ms GIG) и малко входно закъснение, 278M1R е проектиран специално за състезатели. Има минимално закъснение между действията на играча и вижданото на екрана, което означава плавен геймплей и светкавична обратна връзка, което осигурява предимство на геймърите.

Двата HDMI 2.0 порта на 278M1R осигуряват висока скорост и възможност за свързване на няколко източника, както и стриймване на аудио през DTS Sound говорителите (5W x 2). 

Спецификациите на двата монитора ги правят най-добър избор за сегашните конзоли, както и за очакваните нови поколения. 558M1RY ще бъде наличен в края на юни 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 2558 лв. с ДДС, а 278M1R ще бъде пуснат в края на юли 2020 г. за 884 лв. с ДДС.

Продължете понататък

Tехнологии

А1 предлага създаване и управление на профили на бизнес клиентите в социалните мрежи

MIKA

публикувано

на

от

А1 стартира нова услуга за създаване и управление на профили в социалните мрежи – А1 Smart Social media. Тя е предназначена за бизнес клиенти и с нея компаниите получават професионално поддържани профили във Facebook и Instagram, според предварително уточнена концепция. С тази услуга, дори без да разполагат с маркетинг специалисти в компанията си, организациите могат да изградят и подобрят своето онлайн присъствие. По този начин те по-лесно и ефективно ще привличат потенциални потребители.

Онлайн присъствието на фирмите има нарастващо значение за конкурентоспособността им в дигиталната ера. Според данните на Националния статистически институт през 2019-а близо 70% от българите между 16 и 74 годишна възраст използват интернет ежедневно, 52,9% са активни потребители на социални мрежи, а 37,9% се информират онлайн за продукти и услуги.

В допълнение към управлението на комуникациите във Facebook и Instagram, всички, които са клиенти и на услугата А1 Smart View за създаване на виртуална разходка на физическите обекти на бизнеса, получават изграждане и поддръжка на профила им в Google My Business. Това е особено важно и полезно за компаниите с физически локации, защото техните клиенти могат по-лесно и удобно да намират местоположението им чрез услугите на Google.

Новата услуга се предлага като месечен абонамент в два пакета – А1 Smart Social media и А1 Smart Social media Lite. И двата включват създаване на бизнес профили във Facebook и Instagram с подходящи профилни снимки. Според избрания от клиента вариант, месечният абонамент включва по 8 или 4 поста с креативен текст и дизайн за Facebook, и също толкова визии с подходящ хаштаг за Instagram. При пакет А1 Smart Social media се предлагат и общо 4 „story“ поста на месец в една от двете социални мрежи – по избор на клиента.

Професионално подготвените постове в социалните мрежи помагат на компаниите да изграждат лоялна група от потребители на продуктите и услугите си, да комуникират с тях и да получават обратна връзка. Те са с оригинален текст и дизайн, както и с висококачествени снимки с платени авторски права. Визиите са в адаптивен формат, така че да отговарят на изискванията на социалните мрежи и да са атрактивни на различните видове устройства и размери дисплеи.

С услугата А1 Smart Social media клиентите получават анализ за ефективността на дейностите в социалните мрежи на всеки 3 месеца. Чрез него те ще могат да преценят дали е необходимо да адаптират стратегията си.

А1 Smart Social media е част от портфолиото услуги на телекома в помощ на маркетинговите усилия на бизнес клиентите. То включва още услуги за създаване на онлайн магазини – А1 Smart e-shop, мобилно приложение – А1 Smart App и за виртуални разходки – А1 Smart View.

Продължете понататък
Музикапреди 4 седмици

Американски продуценти ще споделят безплатно опит в България

Lifestyleпреди 3 седмици

А1 спечели две награди за „Продукт на годината 2020“

Обществопреди 4 седмици

Онлайн премиера на необикновената пиеса на Рич Орлоф „Забавно като патерица“

Кинопреди 4 седмици

Джавада Филм обявява селекция за продуциране на независими игрални и документални проекти

EDMпреди 3 седмици

CACAO BEACH (пре)ОТКРИВА 2020!

Културапреди 3 седмици

„Отнесени от вихъра“ в ново естетско издание

Телевизияпреди 4 седмици

„Ябълко и Луки“ се завръщат с нови епизоди по Cartoon Network

Кинопреди 2 седмици

„Преди да кажеш Да“ и „Проблемът с Ди Ди“ – хитовите филмови предложения на FilmBox този четвъртък

Tехнологиипреди 3 седмици

Ефектът на COVID-19 върху света на маркетинга: ключови промени и водещи тенденции

Tехнологиипреди 3 седмици

Новият таблет Prestigio Q Pro идва във VIVACOM

Горещо