Открийте ни и в

Lifestyle

Huawei представя HUAWEI WATCH GT 2e с над 100 режима за тренировка и надградени функции за следене на здравни параметри

MIKA

публикувано

на

На 26 март 2020, в официална онлайн премиера заедно с новата серия P40, Huawei Consumer Business Group (CBG) представи и новото попълнение в портфолиото на Watch GT 2 – HUAWEI WATCH GT 2e. Създаден, за да вдъхновява по-активен начин на живот, новият смарт часовник разполага със 100 различни режима за тренировка, включвайки както традиционни, така и по-модерни спортни методи.

С HUAWEI WATCH GT 2e, Huawei за първи път въвежда функция за наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2)1. С помощта на мощна батерия, с живот до две седмици2, устройството внася както научни, така и спортни концепции в ежедневието на днешните потребители. Новият часовник помага на потребителите да следят своето здрaвословно състояние в реално време с функциите за измерване на пулс и кръвно налягане, за алармиране при пулс извън норма и за изчисляване на оптимално време за сън.

HUAWEI WATCH 2e e с 1.39-инчов AMOLED сензорен дисплей с висока резолюция. Той се отличава и с обновен дизайн, внасящ още повече свежест в модерната визия на цялата гама Watch GT 2. Той ще се предлага в нови и свежи нюанси – Mint Green и Lava Red.

За популярния HUAWEI WATCH GT 2 42mm, Huawei представи нов дизайн с Champagne Gold корпус и две нови каишки – Frosty White и Chestnut Red, които излъчват спокойствие и елегантност. HUAWEI WATCH GT 2 42mm разполага и със специална функция за дамите, а именно календар за месечен цикъл1.

„Следвайки традицията на серията, HUAWEI WATCH GT 2e продължава да осигурява надеждно и сигурно управление на спортните и здравните показатели на потребителите.“ сподели изпълнителният директор на Huawei – Ричард Ю. „Huawei отделя огромно внимание на важността на функциите за фитнес и здраве. В нашата Seamless AI Life стратегия за всички сценарии за 2020г., здравето и фитнесът са в основата на всеки сценарий. Тъй като технологиите са все по-тясно свързани с живота на потребителите, Huawei ще продължава да залага на технологичния прогрес, да подобрява софтуерните и хардуерните екосистеми и да създава иновативни носими устройства, чрез които технологиите да помагат за поддържане на нашия тонус и здраве.

Модерен и изчистен дизайн, вдъхновен от класическите стилове и все пак нетрадиционен

Дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2e е спортен, докато дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2 е класически. Вместо да следва традиционните дизайни, при които циферблатът е отделен от каишката, той притежава класически кръгъл циферблат с модерна каишка – свеж поглед към бъдещето на смарт часовниците. Тялото му от неръждаема стомана допълва скрития аристократичен дизайн, който се слива с извития силует на часовника. Часовникът се предлага в четири нови цвята – Graphite Black, Lava Red, Mint Green и Icy White с каишка, изработена от мек и удобен силикон. Двуцветният лек TPU материал допълва безупречния дизайн в едно цяло. Всички тези характеристики показват не само колко удобен за носене е HUAWEI WATCH GT 2е, но и подчертават издръжливостта му. Дори по време на интензивна тренировка, мониторингът за фитнес и здраве остава точен. Той е оборудван с високо прецизен 1,39-инчов AMOLED сензорен дисплей, който е ясен и цветен. Това позволява на потребителите да виждат детайлите дори при силна слънчева светлина.

HUAWEI WATCH GT 2e също предлага и някои изненадващи детайли. С минималистичен и здрав корпус, часовникът се отличава и с пясъчна повърхност за по-добра текстура. Наситеното черно покритие фино отразява светлината, създавайки ефект, който се променя спрямо ъгъла на светлината, отразяваща се от часовника.

Новият смарт часовник на Huawei разчупва стереотипите и с множество нови циферблати. С въвеждането на нови анимирани циферблати, които допълват плавността и действията, когато потребителят се движи, Huawei предлага още по-широко персонализиране. Новата двойна часова зона помага на потребителите да останат свързани с приятели, семейство и колеги по целия свят. Мултифункционалният циферблат позволява на потребителя да персонализира настройките, които желае, като например да избира какви важни напомняния да получава през деня. Ако потребителите желаят смарт часовникът им да бъде уникален, могат просто да изберат снимка от албумите си, която да бъде показана на циферблата.

Истинско спортно преживяване със 100 режима за тренировка

Независимо от това дали потребителите са привърженици на традиционни спортове, или обичат да практикуват нещо малко по-експериментално, всички могат да се насладят на уникалните и разнообразни спортни режими, които предлага HUAWEI WATCH GT 2e.

HUAWEI WATCH GT 2e поддържа 15 професионални режима на тренировка, включително осем дейности на открито (бягане, ходене, катерене в планина, туризъм, лека атлетика, колоездене, плуване в открити води, триатлон) и седем дейности на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване в басейн, свободна тренировка, кростренажор, гребен тренажор) В професионалните режими за тренировка HUAWEI WATCH GT 2е осигурява цялостен мониторинг, който може да проследява 190 вида данни – всичко това, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от тренировката си. HUAWEI WATCH GT 2e може също автоматично да разпознае 6 професионални режима на тренировка, предлагайки по-интелигентно спортно изживяване.

Новият HUAWEI WATCH GT 2e поддържа още 85 персонализирани тренировъчни режима, разпределени в 6 категории спорт: екстремен, за удоволствие, фитнес, воден, игри с топка, зимни спортове. Обхващат се и активности като стрийт танци, паркур, балет, йога, бокс и катерене. Докато потребители практикуват любимия си спорт, смарт часовникът ще записва ключови данни като продължителност на тренировката, изразходвани калории, пулс, прогрес, време за възстановяване и други. Устройството ще осигурява научно базиран план за тренировки, както и инфографика с постигнатите резултати, които могат да бъдат споделени в социалните мрежи само с едно натискане.

HUAWEI WATCH GT 2e е снабден с голяма памет, която може да събира около 500 mp3 песни2. Потребителите могат да слушат любимите си плейлисти по време на тренировка с Huawei Music и Bluetooth слушалки.

Първото в света наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2) 3

HUAWEI WATCH GT 2e позволява на потребителите да следят своя пулс, ниво на стрес и качество на съня в реално време, за да могат да имат актуална информация за здравословното си състояние. Всичко това стига до потребителите благодарение на разработените от Huawei технологии за наблюдение на пулса Truseen™ 3.5, за управеление нивата на стреса – TruRelex™ и Trusleep™ 2.0. Часовникът изпраща съобщения в моменти, когато пулсът на потребителите е твърде висок или твърде нисък. Чипът Kirin A1 захранва дългия живот на батерията (до две седмици), за да може потребителите активно и пълноценно да управляват своите здравни и спортни навици.

За първи път в световен мащаб, HUAWEI WATCH GT 2e поддържа измерване нивата на кислородна сатурация на кръвта (SpO2). Само за минута, потребителите могат да тестват нивата на SpO2 и да са наясно със състоянието на тялото си.

Huawei също така представи новите вариации на HUAWEI WATCH GT 2 42mm – Frosty White и Chestnut Red. Те са снабдени с функция за следене на месечен цикъл. Потребителите от нежния пол могат да получават известия от часовника за ключови моменти от месечния си цикъл. За целта трябва да въведат основните данни за него, като продължителност. Известията могат да бъдат получавани и чрез Huawei Health App4.

HUAWEI WATCH GT 2e ще се продава на нашия пазар по-късно през годината.

1 Подновена поддръжка чрез OTA

2 За локало ползване на вашия часовник, поддържаните формати са MP3 и LC-AAC. Слушането на музика изисква връзка с Android телефон и поне 2GB памет.

3 Данните и резултатите са чисто информативни и не са предназначени за медицинска употреба или лечение.

4 Тази функция е налична само при Android устройства.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Как да третираме следоперативните белези?

MIKA

публикувано

на

от

Независимо дали става въпрос за грубо падане или дълбоко порязване с кухненски нож, винаги има шанс да останат дълбоки и груби белези. Същият риск е налице, когато ви предстои операция (без значение колко е квалифициран вашият хирург), тъй като медицинските специалисти не са в състояние да контролират всички фактори – като възраст, раса, генетика, хронично заболяване и размер / дълбочина, които оказват влияние върху зарастването на раните и възстановяването на тъканите.  Ето защо следоперативните рани  и начина, по който ги третирате са от значение за предодвратяване на появата на белези.

Специално  хирургичните белези, се делят на два вида. Белезите, които се появяват извън обхвата на операцията се наричат ​​келоидни белези, те имат тенденцията си да се уголемяват с времето, като надхвърлят значително първоначалния размер на кожния дефект.

Хипертрофичните белези представляват червеникаво-синкави подутини, повтарящи размера на операцията. Могат да се появят седмици след операцията и могат да увеличат размера си драстично в рамките на 3-6 месеца. Те никога не сърбят или болят. За щастие, по-голямата част от тези белези имат тенденция да избледняват самостоятелно за месеци или години.

Защо се образуват?

Когато кожата е ранена и има скъсване на нишките и тялото произвежда повече протеин, наречен колаген, като част от лечебния процес. Колагенът се натрупва там, където тъканта е била повредена, като помагат за заздравяване и укрепване на раната. За период от около три месеца или по-дълго продължава да се образува нов колаген и притока на кръв се увеличава, причинявайки повдигнат белег.

Има няколко фактора при белезите, които вие и вашият хирург не можете да контролирате при появата на белезите:

Възраст

По-възрастните пациенти са склонни да имат по-малко забележими белези, тъй като им отнема повече време, за да се излекуват с напредването на възрастта. Белегът на по-възрастен човек често е плосък и блед, за разлика от белезите при млади хора, които може да се лекуват по-бързо, но е по-вероятно да са дебели и розови.

Генетика 

Хората с фамилна анамнеза с лошо образуване на белези самите те могат да бъдат изложени на повишен риск. Келоидните белези са особено проблематичен вид белези, които могат да се появят в семейства, чиято кожа е по предразположена при хирургичен разрез към получване на точно такъв тип белег. Дебели и розови, тези белези се простират извън границите на първоначалния разрез или нараняване. Келоидните белези са много трудни за лечение.

Местоположение на белега

Белезите често могат да бъдат скрити по тялото в естествена линия или гънка. Понякога обаче трябва да се направи разрез на по-видно място, например разрези на гръдната кост, над големите стави (коленете, раменете) и на гърба. Важно е да можем да третираме, дори белези на трудно достъпни места.

Лекуване на раната след хирургична операция

Белегът ви ще продължи да се променя и да расте по време на целия процес на възстановяване. Възпалението е първият етап на зарастване на белези. През този кратък начален период разрезът ви ще бъде нежен, зачервен и подут.

Възпалението е последвано от разпространение и това е по-дългата фаза, през която тялото ви възстановява кожата ви. Ремоделирането идва след пролиферация и това е, когато белегът ви стане по-зрял.

Kaк да минимализираме белега

Пушене: Тютюнопушенето забавя заздравяването и увеличава риска от белези толкова много, че хирурзите винаги препоръчват на пациентите да се откажат преди операцията.

Сън и почивка: Ако си осигурите достатъчно почивка, ще помогнете на тялото си да свърши работата по-добре.

Движения: Избягвайте движения, които могат да рискуват да разкъсат разреза ви и да отворят отново раната ви.

Треетиране:  Третирането на белега с крем против белези е от съществено значение, но най-добрите са силиконовите гелове тип Kelo-Cote (кело-кот), които поддържат хидратацията на кожата и я защитават 24 часа.  Съчетанието на Polysiloxanes и Silicon Dioxide е патентовано, клинично доказано и гарант за успешното минимализиране на белезите след операция. Два пъти дневно прилагане в продължение на три и повече месеца ще омекоти, изравни и редуцира зачервяването. За да прочтете повече за това как се използва гела, посетете– www.kelo-cote.bg

Излагане на слънчева светлина: Покрийте белега си, докато той заздравява, защото при слънчево изгаряне белега ще потъмнее. През първата година след операцията, пазете белега си далеч от слънчева светлина, като носите защитно облекло или използвате  слънцезащитен крем  с поне 35 SPF.

Къпане: Следвайте инструкциите на вашия хирург. Може да се наложи да използвате водоустойчива превръзка. Каквото и да правите, избягвайте ваната или постанявенто на  сапун върху раната си, докато разрезът ви не заздравее.

Продължете понататък

Lifestyle

Bridgestone Blizzak LM005 оцененa като най-добра в класа си в теста за зимни гуми ADAC 2020

MIKA

публикувано

на

от

Най-добрият продукт на Bridgestone за зимния сезон – Blizzak LM005, е победителят в теста за зимни гуми на ADAC за 2020 г. Създадена да осигури на шофьорите изключителен контрол и безопасност при предизвикателни условия, Blizzak LM005 впечатлява с представянето си при всички зимни пътни условия със своите балансирани характеристики на сухи и заснежени настилки и управление върху мокри настилки.

С тези характеристики, експертите от ADAC – най-голямата автомобилна асоциация в Европа, дадоха на Blizzak LM005 общ резултат 2.0 – най-добрата оценка от всички профили в теста, и го определиха за победител в класирането на 15-те тествани профила.

Напреднала технология за надеждно представяне

Изключителните характеристики и производителност на Bridgestone Blizzak LM005 са резултат от най-модерните иновации в инженерството на гуми.

Гумата е произведена с Nano ProTech™ материала на Bridgestone, който има високо съдържание на силициев диоксид, за да поддържа гумата мека при ниски температури за максимално сцепление и да оптимизира производителността в мокри и снежни условия. Тя също така е проектирана с уникален зиг-заг модел на шарката на протектора за подобряване на оттичането на вода и подобряване на сцеплението с пътя. Синергията между тези характеристики показва отлични резултати, като LM005 е първата зимна гума, получила етикет на ЕС клас „А“ за сцепление на мокра настилка за цялата си гама.

С ниското си съпротивление при движение и разход на гориво, както и с ниския шум от гумите и пътя, Blizzak LM005 е и по-устойчив избор за клиентите. Енергийно ефективната гума не само подпомага водача от гледна точка на пробег и икономия на разходите, но също така означава по-малко емисии. Тези екологични характеристики бяха признати от ADAC, който даде на Blizzak LM005 отлични оценки за ниското съпротивление при движение и разход на гориво.

Фокус върху нуждите на клиентите

По време на разработването на Blizzak LM005, Bridgestone направи проучване сред 20 000 шофьори в цяла Европа относно техните изисквания за първокласна туринг зимна гума и предизвикателствата, с които се сблъскват при ежедневната им употреба. Констатациите бяха ясни: те очакват гума, която съчетава отличен контрол на мокри настилки със силни показатели на сняг и лед. Blizzak LM005 на Bridgestone отговаря на всички тези изисквания, с отлично спиране на сняг и на сухи и мокри пътища, като вече спечели няколко награди в независими тестове през 2019 година.

Гумата Blizzak LM005 на Bridgestone е тествана от ADAC на VW Golf GTI с размер 205/55 R16, с който са оборудвани много от най-популярните модели автомобили на пазара.

Към този момент Blizzak LM005 се предлага в 171 размера за леки автомобили и SUV/4×4 от 14 до 22 инча. Иновативната технология DriveGuard Run Flat на Bridgestone е интегрирана в 24 големи размери (16 до 18 инча) на Blizzak LM005, за да се противодействат при внезапни повреди на гумите, позволявайки на автомобилите да продължат да се движат до 80 км при максимална скорост от 80 км/ч. в случай на спукване на гумата.

По повод последната награда за Bridgestone Blizzark LM005, регионалният управляващ директор и вицепрезидент на Bridgestone EMIA Южен регион – Стефано Паризи, сподели: „Много сме доволни от резултата, особено тъй като той е признание за работата на нашия отличен екип в научноизследователската и развойната дейност. Общият резултат и особено важният за безопасността резултат от тестовете на мокри пътища също подчертават много положителните отзиви, които вече получихме от много търговски партньори и шофьори за водещия ни зимен продукт.

„С LM005 ние предлагаме високоефективен първокласен продукт, който надеждно и ефикасно подпомага водачите в преодоляването на ежедневните предизвикателства на зимния пътен трафик. Решението на тестовите специалисти на ADAC засилва стратегическия ни фокус върху технологиите, иновациите и устойчивостта при непрекъснатото развитие на нашите основни гуми.“

Пълните резултати от теста за ADAC са достъпни на: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/reifen/winterreifen/205-55-r16/.

Продължете понататък
Културапреди 13 часа

Литературен маршрут за Николай Лилиев

Културапреди 13 часа

„48-те закона на властта” от Робърт Грийн – наръчник за изкуството на манипулацията

Галерияпреди 13 часа

„Реално и магично. Илюстрацията в творчеството на Дечко Узунов“ – откриване на изложбата е на 30 септември

Обществопреди 15 часа

Операция „Златна треска“ по Viasat History

Кинопреди 16 часа

„Последното пътуване на викингите“ по Viasat History

Tехнологиипреди 16 часа

Пет често срещани риска за сигурността на данните, на които Brother препоръчва да обърнете внимание

Културапреди 16 часа

„Христо Стоичков. Историята“ с английско и испанско издание

Културапреди 17 часа

Грандиозен галаконцерт по случай ХХ Юбилеен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ

Lifestyleпреди 17 часа

Как да третираме следоперативните белези?

Lifestyleпреди 18 часа

Bridgestone Blizzak LM005 оцененa като най-добра в класа си в теста за зимни гуми ADAC 2020

Горещо