Connect with us

Lifestyle

Тайни за фина талия от френската кухня

Освен като страната на виното, сиренето и романтиката, Франция отдавна се е превърнала в международен символ на изящество и финес, а французойките – в красиво превъплъщение на всичко това. Истина е, че ако се разхождаш по улиците на страната, дала най-много модни дизайнери и парфюмиери на света, очите ти ще се наситят от гледката на фини дами с destaillespetites.

Френската диета не е толкова режим на хранене, колкото начин на живот.

Avatar

Публикувано

на

При нея няма нужда да броиш калориите, а шоколадът, виното и сиренето са широко препоръчвани. Храната от Франция е толкова популярна по света, че дори големите международни вериги я включват в менюто си. Наскоро това се случи дори в McDonald’s.

Новият им сандвич McBaguette се приготвя с класическа френска багета, изпечена на камък – последна тенденция в кулинарията. Предлага се в два различни варианта – с телешко или пилешко месо, и съдържа селекция от отбрани зеленчуци – домати, краставици, лук, свежа салата айсберг, рукола, и ароматни, леки сосове. За да е оптимално леко хапването Ви, можете да съчетаете багетата в МакМеню със свежа градинска салата и минерална вода.

А ето и някои от съветите, които дава авторката Мишел Гилиано в своята книга „Френските жени не напълняват: Тайната как да се храниш за удоволствие“:

Винаги яжте само висококачествена храна, и то в неголеми количества.

Придържайте се към познатото златно правило, когато избирате храна: качеството е много по-важно от количеството.

Advertisement

Наслаждавайте се на всяка хапка. Дъвчете бавно и внимателно, като правите почивки между залъците. Това прави преживяването по-приятно, а и тялото Ви ще се почувства по-добре.

Разхождайте се пеша всеки ден и избирайте стълбите вместо асансьора или ескалатора, ако Ви се удаде възможност. Различни упражнения или стречинг с гирички също са несравними съюзници в борбата с мазнините.

Хапвайте три пъти дневно в определени часове за по-ефикасно храносмилане.

Дишайте правилно. Но не е нужно да си йога гуру, за да знаеш, че това подобрява кръвообръщение и позволява на всеки един орган в тялото да върши работата си по-добре.

Стойте изправени. Красивата поза не натоварва тялото с излишна тежест, а и изглежда добре.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement