Открийте ни и в

Lifestyle

Всичко, което трябва да знаете за Allbirds, абсурдно удобната марка за обувки

MIKA

публикувано

на

Основана през 2014 г. от местния жител на Нова Зеландия Тим Браун, Allbirds е определена от семпъл дизайн и удобна конструкция от самото начало. Марката за пръв път видя успех като телбод на Силиконовата долина (което има смисъл за стартиращия в Сан Франциско). Но маратонките бързо набраха популярност сред известни личности като Джесика Алба, модни икони като Сара Джесика Паркър и дори еколози като Леонардо Ди Каприо. Днес ще видите Allbirds на всички, от студенти в колежа, до заети родители, танцьори, медицински сестри и други, които са постоянно на крака.

Но известните в интернет обувки не са евтини: по-голямата част от стиловете започват от $ 95. А марката отправя много различни претенции относно качеството, комфорта и нивото на поддръжка на обувките си. Ето защо разбихме всичко, което ще искате да знаете, преди да инвестирате в собствения си чифт Allbirds.

Удобни ли са обувките Allbirds?

Накратко, изключително. Подметката на обувката Allbirds е изработена от собствена пяна с ниска плътност, която допринася за изключително лекото усещане на обувката, нейният номер 1 се отличава от другите типични маратонки. Стелките на обувките са изработени от собствена материя от вълнена мериносова вълна, която придава на Allbirds подпис „ходене на облак“. Вълнената материя се таксува както за влага, така и за минимизиране на миризми (повече за това по-късно), а също така се използва и от външната страна на вълнените бегачи, вълнените мецалки и вълнените шезлонги.

Магазин за маратонки

Когато става въпрос за всичко, което една обувка може да направи за вас, Allbirds твърди, че може да направи много. Ето бърза разбивка на това как някои от тях се подреждат спрямо нашето тестване и опит с Вълна Бегачи, Дърво Runners и Tree Toppers.

Толкова меки, че можете да отидете без чорапи: Определено можете да носите Allbirds без чорапи. По-специално, вълнените бегачи са супер меки и се чувстват почти като чехли без чорапи. Те са полъх, който просто се приплъзва и изключва, което ги прави нашата бърза и удобна обувка за избор от всичко – от тичане на заповеди до тренировка като йога или плуване.

Ако обаче планирате да прекарате цял ден на краката си, препоръчваме ви да носите чорапи – само за да поддържате мекото и удобно качество на обувките.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Подаръци за потребителите на Lidl и през лятото

MIKA

публикувано

на

от

Лидл България продължава да изненадва своите потребители и през август с любимата игра „33 ваучера х 3 000 лв. за пазаруване в Lidl“. След големия интерес и хилядите участници в предишните две издания на лятното предизвикателство 33х3000 и тази година веригата ще зарадва още 33 от своите клиенти с ваучери, всеки на стойност 3 000 лв. Късметлиите ще могат да използват своите Lidl средства многократно, за закупуване на любимите си продукти, до изчерпване на сумата.

Всички желаещи да изпробват късмета си и да се съревновават за една от наградите, трябва да пазаруват през август в магазините на веригата в страната за минимум 33 лв. и да регистрират своята бележка на www.lidl.bg/3000. Късметлиите ще бъдат избрани на случаен принцип след края на играта.

Лятната игра на веригата продължава от 1 до 31 август 2020 г. В рамките на този период всеки потребител на Lidl може да участва неограничен брой пъти, като всеки път трябва да регистрира различен касов бон. Всички участници следва да запазят своята касова бележка и да представят копие от нея при получаване на награда, в случай, че са един от 33-мата победители.

Печелившите участници ще бъдат изтеглени на 1 септември и обявени на страницата на Лидл България най-късно на следващия ден. Повече информация и пълните условия на играта може да откриете на www.lidl.bg/3000

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air Унгария е първата авиокомпания със сертификат за въздушен превозвач от EASA

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air Унгария, най-големият филиал на най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, обяви днес, че става първата авиокомпания от своя ранг в Европа, чийто компетентен орган, отговорен за надзора на безопасността, считано от 1 август 2020 г. ще бъде Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Унгария, като държава-членка на ЕС, ще продължи да бъде считана като „държава на произход на превозвача“ по отношение на сертификата за въздушен оператор на авиокомпанията.

Основният регламент на EASA (ЕС) 2018/1139 въведе през 2018 г. възможността организации, опериращи в повече от една държава-членка на ЕС, като Wizz Air, да поискат EASA да действа като компетентен орган, отговорен за надзора върху безопасността и сертифицирането.

Този регулаторен преход ще подкрепи многонационалното разширяване на групата на Wizz Air, която управлява флотилия от 126 модерни самолета Airbus A320, летящи до 46 държави и свързващи над 160 града. Надзорът на EASA ще даде възможност на авиокомпанията да засили сътрудничеството с националните органи за гражданска авиация на своите настоящи и бъдещи пазари. Wizz Air Унгария ще продължава да лети под унгарския флаг, а Унгарската служба за гражданска авиация ще продължава да упражнява регулаторен контрол върху оперативния лиценз и разрешителните за опериране на различни маршрути на превозвача.

Днешната новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания. Наскоро Wizz Air въведе разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „С удоволствие съобщавам, че Унгария е първата държава-членка, която внедрява иновации в европейското регулиране на авиокомпаниите, а Wizz Air Унгария е първата авиокомпания, която ще разчита на EASA като европейски компетентен орган да контролира сертификата ѝ за въздушен оператор. Този основополагащ регулаторен модел между унгарските и европейските власти свидетелства за амбициите на Wizz Air да расте и въвежда много нови възможности за иновации в отрасъла, както е правила всеки ден през последните 16 години.“

Патрик Ки, изпълнителен директор на EASA, заяви: „Ние сме много щастливи да посрещнем такава млада и динамична авиокомпания като първия самолетен оператор под надзора на EASA. Сертификатът за въздушен оператор на ЕС е подходящ за авиокомпании като Wizz Air, които имат множество оперативни бази в различни държави-членки. Като централизиран компетентен орган за операциите на Wizz Air, EASA ще гарантира прилагането на международно признат висок стандарт за надзор над авиокомпанията.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък

Горещо