Connect with us

Lifestyle

Руми Илиева разкрива тайната за приготвяне на десерти с вкусен, пълноценен и здравословен начин

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Името на Руми Илиева е добре познато на публиката като не само като незаменим фитнес инструктор за десетки хиляди дами, но и като любител на готвенето и здравословната, вкусна храна. Имаме удоволствието да разговаряме с нея по повод премиерата на първата й книга „„Сладки изкушения за тънка талия„. Това, което мигновено ни грабва е начинът по който тя огрява пространството с лъчезарна си усмивка и нестихваща енергия, която поддържа тялото и ума в добра кондиция.

Привет, Руми! Радваме се за възможността да разговаряме с теб! Повод на срещата ни е премиерата на новата ти книга „Сладки изкушения за тънка талия“. Разкажи ни малко повече за нея. Какво те вдъхнови?

Много се радвам, че моите рецепти за сладки изкушения са привлекли вниманието ви и така имам възможност да се обърна към прекрасната ви аудитория! Моята първа книга е родена  от желанието да намеря вкусен, пълноценен и здравословен начин за приготвяне на десерти, които да консумираме без вина и които ни позволяват да поддържаме хубава фигура. Избрах сладкишите, защото в 15-годишната ми практика на фитнес инструктор разбрах, че за последователките ми най-сложното препятствие по пътя към здравото и красиво тяло, е устояването на десертите. Така започнах да експериментирам с рецепти, в които включих продукти-алтернативи на бялата захар и брашното. В същото време добавях такива, които дават полезна енергия на организма, без да го лишават от малките удоволствия.

Коя е най-трудната част при писането на една книга?

Advertisement

Едно от най-трудните неща е да систематизираш всичко, което искаш да споделиш със своите читатели. Без да изпадаш в излишно многословие, но и да успееш да им дадеш най-важната, ценна и вдъхновяваща информация, така че написаното наистина да им помогне и да ги предизвика да бъдат креативни в избора на меню. В конкретния случай – да се убедят, дори и заклетите фенове на традиционни десерти, че здравословните алтернативи може да се не по-малко вкусни. Исках да събера опита и знанията си и да ги поднеса така, че те да са от полза на максимално широк кръг от хора и техните индивидуални нужди и предпочитания.

Другата трудност, която срещнах и която отне близо 2 години, за да се разреши, бе печатът. От самото начало знаех, че искам “Сладки изкушения” да бъде отпечатана качествено и луксозно, но в същото време да е във възможно най-практичният формат. Всички имаме опит с готварски книги, които буквално се разпадат, ако ги използваме редовно. Затова се роди идеята книгата да се създаде такава, че да издържа на редовна употреба. И едва към края на миналата година таква печатница се появи в България. Те тъкмо бяха закупили необходимата технология по една европейска програма и, след няколко теста, се убедих, че могат да изпълнят проекта ми.

А коя е най-приятната част?

Една от най-приятните части от създаването на книгата бе на финала, когато най-после я държах в ръцете си и тя беше точно толкова прекрасна, колкото си я представях! Но определено най-хубавият момент сега е да чета отзивите на хората, които са я закупили и тя вече е променила живота им.

Как подбра рецептите в книгата?

Advertisement

Желанието ми беше да включа разнообразни и полезни рецепти за сладкиши, които са не само вкусни, но и дават енергия. Стремежът ми бе всяка рецепта да има добре балансирано съдържание от протеини, въглехидрати и мазнини, както и да включва много фибри, защото те засищат. Не на последно място предоставят витамини и минерали, необходими за доброто функциониране на организма.

Имаш ли любимата рецепта?

Любима рецепта трудно мога да посоча, но мога да откроя рецептата за сурови бонбони Калцин и да препоръчам много нискокалоричен десерт, подходящ за пролетта – кайсиево парфе, а за любителите на шоколада – Торта двоен шоколад.

Как започва един твой ден? Как успяваш да съчетаваш всички активности на напрегнатото си ежедневие? Как си почиваш?

Денят ми започва с позитивна нагласа. Още докато отварям очи си казвам, че предстои  един прекрасен ден. След това ставам, първо пия чаша вода, а след нея и едно малко кафе и започвам да работя, защото сутрин съм най-мотивирана и продуктивна. След това денят ми минава според професионалните ангажименти, които имам и нещата, които искам да свърша със семейството си. Обожавам да ходя на пазар и да готвя. Прекарвам много време в избор на продуктите за нашата трапеза, така се вдъхновявам за нови рецепти. Именно готвенето е моя начин за релаксиране. То ми действа като успокояваща терапия, на която се отдавам с огромно желание. Обичам да експериментирам, да си представя с каква комбинация от съставки ще приготвя дадена рецепта и какъв ще бъде вкуса ѝ.

Advertisement

 Коя е следващата цел за Руми Илиева?

Целта ми е само една и всеки ден работя за постигането ѝ, защото знам, че постоянството и желанието са основите, върху които стъпва сбъдването на всяка мечта. Моята е да накарам повече хора да обръщат внимание на здравето си, да разберат, че спортуването, правилното хранене и чистата козметика не са прищявка и най-вече, не са трудно постижими, чрез това което правя – фитнес програмите, хранителните режими и козметичната линия Rumi Cosmetics. Искам да ги убедя, че без значение колко са заети, винаги може и трябва да приоритизират нещата, които поддържат тялото и ума им в добра кондиция. Да намират време да се грижат за тялото си и да му дават това, от което се нуждае, за да са здрави, красиви и мотивирани.