Connect with us

Общество

Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и група Ice Cream боядисаха пешеходна пътека в Бургас

Avatar

Публикувано

на

Mihaela Fileva

И град Бургас се обзаведе с нова звездна пешеходна пътека тип „зебра“! Тя беше освежена като част от социално активната инициатива на БГ Радио и Провидент Файненшъл България „Дайте път на зебрата“. Кметът на Бургас Димитър Николов лично уважи събитието, на което Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и група Ice Cream, заедно с водещия на БГ Радио Симеон Колев преобразиха със собствените си ръце пешеходната пътека, намираща се на ул. „Христо Ботев“ близо до пресечката с ул. „Македония“.

Почитатели на родните звезди, както и привърженици на каузата за безопасност по пътищата, взеха участие и наблюдаваха ентусиазирано как любимите им изпълнителите сръчно и с желание обновяват визията на пешеходната пътека в морския град.

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов оцени инициативата като истински важна за обществото и категорично заяви своята безусловна подкрепа към всички бъдещи подобни кампании, организирани от БГ Радио
От Провидент Файненшъл България изразиха надежда, че инициативата ще спомогне за повишаване на безопасността по пътищата.

За нас е чест да бъдем част от кампанията „Дайте път на зебрата“ и да помогнем на каузата за по-безопасни пътища по морето това лято. Провидент има традиции в инвестирането в местните общности навсякъде, където оперира“ сподели Атила Хорват – генерален директор на Провидент Файненшъл България.

Тони Димитрова, носителката на тазгодишната награда на БГ Радио за  БГ  Вдъхновение  „Ана  Мария  Тонкова“, определи спазването на правилата за движение по пътищата като знак за  едно цивилизовано общество и даде своя принос към каузата, като отмени някои от личните си ангажименти, за да може да се включи в „Дайте път на зебрата“. Михаела Филева насърчи водачите да бъдат по-отговорни и внимателни на пътя като каза, че „разликата между готиния и посредствения човек, е че единият спира на пешеходна пътека и дава предимство, а другият – не“.

Advertisement

БГ Радио и Провидент Файненшъл България поставиха и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата и пресичащите по нея хора. Целта на кампанията е да се фокусира  върху  масовото  неспазване  на  предимството  на пешеходните  пътеки  и  да  се  наблегне  колко  важно  е  да  сме толерантни  и  внимателни  на  пътя.  БГ  Радио напомня  на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците  и  автомобилните  водачи  при  наличие  на  пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите,  несъобразена и  превишена скорост,  отнемане предимство  на  пешеходци,  като  по-често  вината  е  взаимна  –неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Billy Hlapeto[/media-credit]

 

Кампанията Дайте път на зебрата се осъществява със съдействието на Провидент Файненшъл България, част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Advertisement

Провидент има дългогодишен опит в  създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg.

Continue Reading
Advertisement