Connect with us

Музика

Иво Папазаов, Петър Ралчев и FARMERS MARKET с концерт

Avatar

Публикувано

на

Farmers Market_1Световната легенда  Иво Папазов – Ибряма излиза на сцената на софийския club *MIXTAPE 5* на 6 март, петък. Повод е европейското турне на фри-джаз квартета FARMERS MARKET, с което норвежката група ще представи новия си албум – “SLAV TO THE RHYTHM”. Освен легендата на кларинета – Ибряма, гост на вечерта ще бъде и световно известният акордеонист Петър Ралчев.

Още с появата на дебютния албум – „Surfin’ USSR”  музикантите от FARMERS MARKET са отличени с престижната награда „Грами“ на откриващата церемония по връчването им в Норвегия. “SLAV TO THE RHYTHM” е вторият албум на квартета, който също получава музикалния приз.

Със силно разпознаваемо си етно-фри-джаз звучене, музикантите  от FARMERS MARKET представят неповторима комбинация между инструменти като акордеон, кавал, гайда, алт саксофон, педъл стийл китара, кларинет, банджо, китара, барабани и бас .

Българската дата е сред първите официално обявени вечери от турнето за 2015г.– приятна изненада за почитателите на джаз импровизации и уникални преливки между енергични китари и ритмични мелодии – еволюиращи в прогресив рок с елементи от цигански фолклор, кънтри и винтийдж звучене от 70-те. Отличителна характеристика в творчеството на FARMERS MARKET са интегрираните мотиви от традиционната българска фолклорна музика.
Голям принос за това влияние има саксофонистът на бандата – Трифон Трифонов, който заедно с останалите членове на формацията пренася красотата на народната музика в рамките на адаптираните джаз аранжименти на FARMERS MARKET. Това са Nils-Olav Johansen (китара), Jarle Vespestad (ударни) и Finn Guttormsen (бас).

Събитието се осъществява благодарение на MessechinaMusic и подкрепата на Норвежкото посолство в България.

Билетите за концерта ще бъдат на цена от 10лв., като предварителната продажба се осъществява в мрежата на EVENTIM, както и в офлайн касите на компанията.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement