Connect with us

Gaming

Дългоочакваният турнир по League of Legends е вече тук

Avatar

Публикувано

на

На 12 февруари стартира международният турнир Winter Cup, създаден специално за феновете на играта League of Legends и реализиран със Samsung Odyssey. Събитието има за цел да подкрепи развитието на общността от любители на една от най-популярните игри в света, като им предостави възможност за състезание на най-високо ниво в професионалния гейминг. Общият награден фонд на турнира е 6000 евро.

Международен турнир

В турнира могат да участват играчи от 18 европейски държави, сред които Полша, Гърция, Румъния, България, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Сърбия, Хърватия, Словения, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Украйна. Това ще го превърне в международна състезателна арена от най-високо ниво. За геймърите това е отлична възможност да изпробват уменията си срещу конкуренти от различни региони, като същевременно стимулират сплотеността и единството в общността на League of Legends.

Посланиците на турнира са Nervarien, Kubon, Eastahh и Alois_NL, които ще споделят своята страст и отдаденост с общността, и ще насърчават участието в турнира. Избрани мачове могат да бъдат гледани и в техните канали.

Регистрацията за турнира започна на 12 февруари и продължава до 12 март.

Advertisement

График за отворените квалификации:

  • Квалификация №1 – 21-23.02
  • Квалификация № 2 – 27-29.02
  • Квалификация № 3 – 05-07.03
  • Квалификация № 4 – 12-14.03

В груповата фаза на турнира, която е планирана за периода 19-22 март, 16 отбора ще се състезават в 4 групи, като четирите най-добри отбора от всяка квалификационна група ще се борят в двойна елиминация, за да продължат до финалната фаза.

Полуфиналите са планирани за 27 март и ще се играят във формат „Най-добър от 3“. Големият финал ще се проведе на 28 март и ще излъчи отбора-победител.

Впечатляващ старт

Състезанието ще започне с демонстрационен мач между отборите-посланици. Отборът на Lubo и Nervarien ще се изправи срещу отбора на Alois и Eastahh. В допълнение към стандартния геймплей 5v5 Summoners Rift, зрителите ще станат свидетели на дуели 2v2 и 1v1 в Howling Abyss с допълнителни предизвикателства. Събитието ще бъде излъчено в каналите на посланиците на турнира на 20 февруари от 18:00 ч. централноевропейско време.

Нова ера в OLED гейминга

Advertisement

Партньорството със Samsung дава ново измерение на турнира, като осигурява възможност на участниците да играят на висококачествени геймърски монитори. Samsung Odyssey OLED G9 е уникален 49-инчов геймърски монитор с 1800R извивка за неповторимо визуално изживяване, честота на опресняване 240Hz и време за реакция само 0,03ms. Екранът осигурява зашеметяващи визуални ефекти, завладяващ гейминг и наелектризираща скорост. Сърцето на Odyssey OLED G9 е революционният процесор Neo Quantum Pro, който анализира и оптимизира всеки кадър на OLED екрана за максимално качество на дисплея.

Подробна информация за турнира можете да намерите на официалния уебсайт – https://wintercup.online/

Повече за монитора Odyssey OLED G9: https://www.samsung.com/bg/monitors/gaming/odyssey-oled-g9-g95sc-49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg950suxdu/

Continue Reading
Advertisement