Connect with us

Gaming

Станаха ли SSD дисковете задължителни за геймърите?

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Ако сте сменяли HDD с SSD знаете, че няма връщане назад. Тези модерни дискове не само правят използването на компютъра или конзолата по-удобно, но и дават повече възможности на разработчиците на игри. Все повече студиа започват да се отнасят към тази технология като към новия стандарт. Затова последно време все по-често в минималните им изисквания се посочва SSD.

Има игри, които няма да можете да играете без SSD.

Всичко сочи към това, че старият HDD формат скоро ще бъде заменен от по-модерни и напреднали аналози, които са не само по-бързи, но и по-ефективни. В днешно време няма да можете да играете игри като Starfield, Baldur’s Gate 3 или Cyberpunk 2077: Phantom Liberty без SSD. И сега към главния въпрос: кой модел SSD да изберете? Отговорът е прост: изберете бърз!
Ако изберете Samsung 990 PRO SSD, можете да очаквате значително подобрена производителност в игрите си поради това, че скоростите на последователно четене и записване достигат 7450 MB/s. Версиите 980 PRO и 990 PRO имат Heatsink вариант за тези, които предпочитат по-модерен дизайн. С вградена радиаторна система за охлаждане и съвременната си технология тези дискове отговарят на нуждите на най-хардкор геймърите. Отличават се с добре обмислен дизайн, който заедно със светлинните опции на модела 990 PRO Heatsink ще превърнат компютъра ви в истинска гейминг машина.

SSD дисковете предоставят нови възможности на индустрията.

Advertisement

Разработчиците твърдят, че SSD дисковете дават много нови възможности в сферата на разработката на игри, като позволяват внедряването на по-сложни механики и създаването на по-задълбочени светове. На играчите, използващи SSD, не им се налага да чакат докато играта зареди поради това, че зареждането е светкавично при бързо пътуване. Бързият диск също така гарантира подобрена производителност при зареждане на текстури и обекти, което позволява на разработчиците да използват в световете си повече детайлизирани обекти.
SSD дисковете доведоха до революция и в сферата на конзолите. Стандартната версия на PlayStation 5 е снабдена с 825 GB M.2 SSD, който се справя изключително добре, когато играете игри като Ratchet & Clank: Rift Apart или God of War: Ragnarök. Нищо не ви пречи да подобрите конзолата си като добавите производителност и повече дисково пространство. Споменатите по-горе модели 990 PRO и 980 PRO са напълно съвместими с PlayStation 5 и са с капацитет до 4 ТВ. Ако изберете версията с вграден радиатор, също така ще решите и проблема с прегряването, от който страдат повечето конзоли.

Достъпността на бързи дискове повече не е проблем.

Докато тази технология още прохождаше, цените на SSD дисковете, особено на тези с повече дисково пространство, бяха много високи. Повечето хора инсталираха операционните си системи на по-бързия диск, докато игрите се записваха на по-бавния HDD. За щастие, геймърите повече няма нужда да избират така. SSD дисковете са достъпни на добри цени и големият им капацитет ви позволява да съхранявате безкрайно количество игри. Ако решите да купите SSD диск, трябва да изберете производител с репутация. Samsung е лидер на пазара и дава 5-годишна гаранция за NVMe SSD.

SSD дисковете станаха новия стандарт както за играчите, така и за разработчиците, и това е факт. Благодарение на това, че те се използват в компютри и конзоли, можем да се наслаждаваме на по-добра производителност в игрите. Те ни позволяват да се потапяме в по-големи, по-подробни и по-живи светове, които можем да изследваме без екрани за зареждане, които разрушават потапянето ни.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement