Connect with us

Lifestyle

Как да налеем перфектната чаша бира?

Avatar

Публикувано

на

В навечерието на Св. Патрик пивоварите на Guinness предлагат своите съвети как да налеем перфектната чаша бира и да вдигнем тост за празника с приятели. Повече от 70 милиона души се събират ежегодно на 17 март, за да отпразнуват Деня на Св. Патрик – празник на Ирландия, който се празнува в повече страни по света, отколкото всеки друг национален празник.

Guinness с гордост ще бъде част от тържественото отбелязване на Деня на Св. Патрик в Европа, в 30 държави и в повече от 8100 заведения по целия континент.

Перфектното сервиране

Добрият Guinness е мерило за качеството на заведението. Ето как се сервира перфектната халба и причините за въвеждане на двустепенния процес на наливане.

Със сигурност е въпрос на вкус, но също и на умение и презентация.

Advertisement

Има 6 стъпки в разделеният на две части процес на наливане на Guinness.

1. Чашата

  • Изберете суха, чиста и хладна чаша Guinness
  • Винаги придържайте чашата в основата и никога за горния ръб.

2. Ъгълът

  • Придържайте чашата наклонена на 45 градуса.

3. Наливането

  • Придърпайте изцяло напред лоста на бирената колонка с Guinness докато бирата потече по стените на чашата.
  • Бавно изправяйте чашата докато я пълните.
  • Спрете потока от Guinness, когато нивото на бирата в чашата достигне на 15-20mm от нейния ръб.
  • Не потапяйте чучура в чашата с Guinness.

4. Изчакайте

  • Поставете чашата пред погледа на клиента.
  • Изчакайте Guinness да се успокои, отнема около 2 минути.

5. Доливане с връх

  • Дръжте чашата изправена под чучура.
  • Лостът се отмества назад
  • Долейте бирата до самия ръб на чашата
  • Бирата не трябва да прелива
  • Не се използва шпатула/нож за пяната

6. Презентацията

  • Сервира се със стабилна ръка и без разливане
  • Ако чашата е брандирана, поднася се с логото към клиента.

Двустепенното наливане на бирата осигурява консистентно качество и резултат, независимо къде по света се налива Guinness.

GUINNESS, емблематичнoтo тъмно и светло пиво, има неразрушима връзка с честването Св. Патрик. Guinness e носител на истинския дух на празника, защото събира приятели, за да вдигнат тост за споделените ценности – гордост и дружба.

Денят на Св. Патрик, е за да се събереш с приятели, за да се присъединиш към световно празненство. Ежегодните тържества се организират на 6 континента от Дъблин до Дубай, Лондон до Лима, от Перу до Париж, от Сидни до Стокхолм и от Москва до Монсерат, а на 17 март 2018 г. пивоварите на Guinness приканват хората да се събират и да се наслаждават на добра храна, бира и разговор с приятели.

От своето скромно начало през 1759 г., когато Артър Гинес подписва 9000-годишен лизинг за пивоварна “ St. James’s Gate Brewery “ в Дъблин, до наши дни, Guinness се ангажира със своята световна мисия – да произвежда отличителна бира с най-високо качество, заквасена с духа на иновациите.

Advertisement

Независимо от мястото, където се произвежда или се сервира, всяка  пинта, бутилка или кен на Guinness носи уникално изживяване, защото всеки пивовар е внимателно обучен в приготвянето на бирата. Във всеки етап от процеса на варене усилията за съвършенство са постоянни. От високите технологии в Brewhouse 4 – най-модерната пивоварна в света, до наследството и традицията на Guinness, манията за качество е осезаема, като всяка партида от Guinness минава през 251 проверки преди да бъде пусната на пазара. Наливане на чаша или пинта Guinness е истинско умение. Перфектното сервиране отнема 119.5 секунди. Резултатът е богата и кремообразна бира с характерно кадифено покритие. Това е Guinness Draft – най-продаваната бира на производителя.

Guinness се съчетава с храна и се използва като съставка вече повече от 150 години. Включва се в рецепти за всичко от стриди до яхния, хляб и дори торта!

Guinness ви пожелава весело посрещане на Св. Патрик с приятели.

Повече за Guinness можете да научите тук: https://www.guinness.com/en/

За Деня на Св. Патрик:

Advertisement

Туризъм Ирландия – https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

Фестивал Св. Патрик – http://www.stpatricksfestival.ie/info

За отговорната консумация можете да научите повече на  www.DrinkIQ.com

Думите GUINNESS и свързаните с тях лога са търговски марки.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement