Открийте ни и в

Музика

Bright Sight издават втори албум

Bright Sights, снимка: PR

Българската пънк-хардкор банда Bright Sight е готова със записите на своя втори албум. След повече от половин година труд, групата е готова с 8 чисто нови парчета. Изданието е озаглавено „Каквото сееш ще жънеш” и продължава линията на звучене на бандата постепенно да втежнява звученето си, без да губи от своята мелодичност и стил.

MIKA

публикувано

на

Bright Sights, снимка: PR

Българската пънк-хардкор банда Bright Sight е готова със записите на своя втори албум. След повече от половин година труд, групата е готова с 8 чисто нови парчета. Изданието е озаглавено „Каквото сееш ще жънеш” и продължава линията на звучене на бандата постепенно да втежнява звученето си, без да губи от своята мелодичност и стил.

В „Каквото сееш, ще жънеш”, за първи път взима участие новият китарист на групата – Георги Маринов. На него са поверени най-мелодичните вокали в изданието, а всеки един от останалите момчета също допринася за вокалното разнообразие в групата, тъй като всеки от тях също пее, вика или се дере.Текстовете на композициите както винаги са социално ангажирани и носят своето послание. Песни като „Напук на света”, „Нова надежда”, бандата изразява своята гледната точка за заобикалящота ни действителност и сивотата в ежедневието. В други песни като „Порода спасен”, бандата взима отношение към темата с бездомните животни и тяхната немилостива съдба. Гост участие в албума има вокалистката на група Aftertaste. Изданието е записано в няколко различни студия – Soundlurker studio, Loud-fi, studio, Pacific studio, a за микс и мастъринг групата отново се е на Soundlurker studio.
Промоцията на „Кавото сееш, ще жънеш” ще бъде отбелязана с безплатен концерт на 31.05 (събота), в клуб Mixtape 5 в София. В специалното събитие ще вземат участие и друга пънк банда от София – Perfect Skies. Началният час е 19:00, като няма да има възрастови ограничения. Новото издание групата ще може да бъде закупено за първи път на промоцията, като цената му бъде 6 лева. От бандата са подготвили изненади и награди за гостите на събитието, които ще разкрият на място.
В интернет вече може да се чуе и една от новите песни на Bright Sight – „Напук на света”
{youtube}aHS5a3tUkMY{/youtube}

{http://soundcloud.com/bright-sight/napuknasveta}

Bright Sight е българска пънк-хардкор банда от София, създадена през 2009та година. Станко Томов на бас китара и вокали, Ангел Маринов на китара и вокали, Георги Маринов на китара и вокали и Ясен Спасов на барабани и вокали са членовете на групата, които благодарение на това, че всеки пее, изпълват песните си с типични за групата хорови вокали в повечето им песни. Групата издава своя дебютен албум „Ехо на душите ни” през 2011, а през 2012 година е издадено и специалното ЕП озаглавено „Три”, което е по случай третата годишнина на групата. Bright Sight залагат на ударно звучене с гневни текстове, които са насочени към човешките взаимоотношения, обществото и отношение към заобикалящите ни проблеми. Групата има множество участия в София и страната, като е участвала в почти всички фестивали за алтернативна музика като Spirit Of Burgas, Hardcore X-mass, Hate City, Punk City, Wasted fest и т.н.. За гърба си имат издадени 3 официални видео клипа към парчетата „2012”, „Изкуствен свят” и „Грешни стъпки”.

Bright Sight, снимка: PR

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо