Connect with us

Lifestyle

Шампионът на България по Въздушна китара е… Атанас Цветков

Avatar

Публикувано

на

Atanas shampion vazdushna kitara

Той ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия, в края на август

19-годишният варненец Атанас Цветков със сценично име “Air Grinder” е новият шампион на България по Въздушна китара. Той ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия от 27 до 30 август.

Националният финал, който се проведе снощи в софийския клуб Mixtape, бе закриващото състезание на втория български шампионат. Атанас се класира за него, след като спечели квалификационния кръг в родния си град Варна, по-рано през юли.

Заключителната битка вчера той спечели с минималната разлика от една десета пред втория Иван “Air Zack” Милушев от Куртово конаре. Миналогодишният национален шампион и девети в света, софиянецът Жоро „Фотото” Николов, се класира трети.

Председател на журито бе популярният радио продуцент и водещ Васил Върбанов. Магнетичната дива на инди-поп сцената Миленита бе единствената дама сред оценяващите. Останалите членове бяха Филип Филипов, китарист на група Войвода, писателят Богдан Русев и Петър Хераков, журналист и радио водещ.

Advertisement

Атанас Цветков в действие, снимка: PR

Атанас е вторият българин, който ще се състезава на Световния финал. Надеждите са да успее да надмине миналогодишното представяне на „Фотото” и да се класира поне осми, а защо не и по-напред. Тази година в още няколко страни по света националните шампиони са на възраст 19-20 години, което показва, че новото поколение пробива успешно във Въздушната китара.

Continue Reading
Advertisement