Connect with us

Кино

Звездите на 58-мия лондонски филмов фестивал

Avatar

Публикувано

на

Кино журналистката Станислава Кара се завърна от лондонския филмов фестивал преди броени дни след като успя да интервюира британските актьори от лентата „Игра на кодове“ Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли. Филмът, който откри фестивала тази година и спечели голямата награда в Торонто разказва историята на английския учен Алън Тюринг, чийто математически способности и екип разбиват кода на германците за предаване на съобщения, в резултат на което губят Втората световна война. Тюринг е осъден по-късно за хомосексуалните си наклонности, а трагичната му съдба вдъхновява целия екип на филма. У нас филмът ще бъде представен на Киномания на 22-ри ноември, а официалната му премиера е на 3-ти януари 2015г.

Keira Knightley

Keira Knightley, снимка: PR

Станислава Кара успява да си поговори за филма както с Бенедикт Къмбарбач и Кийра Найтли, които са в главните роли, така и с Алън Лийч и Матю Биърд от актьорския състав, сценариста Греъм Мур и режисьора Мортън Тайлъм. Впечатлена е от интелигентността на Къмбърбач, който познаваме още и от сериала „Шерлок“, както и като гласа на дракона от поредицата „Хобит“. Във филмовите среди упорито се говори, че той ще бъде номиниран за Оскар за тази си роля. С Кийра Найтли успяват да си поговорят освен за бъдещите й проекти, така и за това колко добре успява да опази личния си живот от медиите.
Журналистката се срещна на червения килим на фестивала и с главните действащи лица от новия филм на режисьора на „Джуно“ и „Горе в небето“ с Джордж Клуни – Джейсън Райтмън. От звездния актьорски състав на лентата „Мъже, жени и деца“ в Лондон присъства тийн звездата Ансел Елгорт. Той набра популярност като Гас от „Вината в нашите звезди“, както и от поредицата „Дивергенти“. Интервютата на Станислава Кара могат да бъдат видяни в предаването „Преди Обед“ по БТВ. Броени дни преди фестивала журналистката показа и личните си срещи със звездите от филма „Дракула: Неразказан“ – Люк Евънс, Сара Гадън и Чарлз Данс. Признава си, че е много впечатлена от позитивната енергия на целия екип.

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch, снимка: PR

Само за последната година и половина Станислава успя да се докосне до звезди от ранга на Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Кенет Брана, Чарлийз Терон и много други. Тя е и единствената българска журналистка със срещи с тези звезди. Всички тези срещи може да си припомните и на канала й в YouTube, както и кино блога й.