Connect with us

Tехнологии

Безплатен курс по „Програмиране с Java” във Варна

Avatar

Публикувано

на

Стартира безплатният курс по „Програмиране с Java”, организиран от Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute. 25 младежи започнаха своето обучение в курса, който ще продължи два месеца и включва обучения по технически и бизнес компетенции, както и усъвършенстване на меките умения.

„Това е третият пореден курс в нашата програма Samsung Tech Institute, която подготвя младите хора за най-добрите възможности за работа в дигиталната ера, и чиято основна цел е да се бори с младежката безработица.  За нас като компания лидер в технологиите, основен приоритет е не само да създаваме устройства, които подобряват живота на хората, но и да използваме своята глобална мрежа и иновации, за да създаваме положителна промяна за хората и общността, от която сме част и ние“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung България.

Обучението в новия курс „Програмиране с Java”, е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно ориентирано програмиране на студентите, използвайки Samsung технологиите. По време на курса ще се работи и за развитието на предприемаческите умения и знания за бизнес развитие на курсистите. Също така, те ще придобият знания за това как да планират своята професионална кариера.

Лектори в курса са доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

По време на обучението, всеки от младежите ще има възможността да създаде прототипно приложение, с което да демонстрират новите си умения. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране.

В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна и ще бъдат с преференции при записването на следващия курс, организиран от университета и Samsung на тема: „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android“. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.

Advertisement

Програмата Tech Institute на Samsung се бори с младежката безработица като създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. До момента са проведени два курса „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android” в  Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.

Continue Reading
Advertisement