Connect with us

Tехнологии

Бъдещето на гейминга е тук: AGON PRO AG274QZM

Avatar

Публикувано

на

AG274QZM Info screen visual

AGON by AOC – един от водещите световни производители на геймърски монитори и IT аксесоари обяви 68,58 см (27”) модел AGON PRO AG274QZM – супер бърз 240 Hz монитор за игри с QHD резолюция и спиращ дъха MiniLED IPS панел. AG274QZM чудесно допълва ярките и точни цветове на IPS панела с MiniLED подсветка, която има 576 зони на затъмняване. Това позволява на монитора да получи висок клас DisplayHDR 1000 сертификат със своите 1200 нита пикова яркост. Благодарение на нея той може да изобразява едновременно дълбоки черни тонове и ярка слънчева светлина в един и също кадър като същевременно предлага и високоскоростна игра (1 ms GtG) без компромиси, каквато търсят състезателните геймъри.

Проектиран за успех

AGON PRO AG274QZM е най-новият член на фамилията AGON PRO, насочена към легендите на геймърското общество: професионалните играчи и ентусиастите по електронни спортове. Споделяйки изключителната изработка на своето семейство, AGON PRO AG274QZM притежава форма, печелила награда за дизайн (red dot) и много стабилна стойка. Тя предлага захващане на кабелите, настройка по височина, накланяне, завъртане и обръщане за здравословни и комфортни игрови сесии.

Тристранният безрамков 27“ IPS панел със 1,07 милиарда цвята предлага QHD резолюция (2560×1440) и 240 Hz честота на опресняване – най-добрата комбинация от качества за най-класните съвременни състезателни игри. QHD резолюцията предлага най-добрия баланс, който позволява на актуалните GPU-та да постигнат едновременно отлична детайлност и висока кадрова честота. От друга страна, честотата на опресняване от 240 Hz е новото базово ниво за състезателни FPS геймъри, които отдавна са свикнали с опресняване от 144 Hz и повече. С истинско време за реакция от 1 ms GtG бързите действия на екрана изглеждат плавни и без призрачни ефекти. Благодарение на вградената съвместимост с Nvidia G-Sync, накъсването и насичането са елиминирани чрез използване на променлива честота на опресняване.

Повече е по-добре

Advertisement

Основното качество на състезателния AG274QZM е неговата MiniLED подсветка с 576 индивидуални зони на затъмнение. Чрез включване на подсветката само на малка част от панела мониторът може да достигне до 1200 нита яркост, за да показва ярки ефекти като слънчева светлина, огън и др., докато демонстрира дълбоки тъмни сенки по същото време. Този висок динамичен обхват значително повишава възприеманото контрастно съотношение и гарантира богато, живо и поглъщано преживяване в игрите. С помощта на включената в комплекта козирка дисплеят може да преодолее предизвикателствата от ярка околна светлина или отражения от сцена или прожектори, което в още по-голяма степен повишава обозримия контраст. Сертифициран по VESA DisplayHDR 1000, AG274QZM предлага истинско HDR преживяване, комбинирано с бърза честота на опресняване и детайлна QHD резолюция.

Нещо повече, AG274QZM е чудесен избор за геймъри, които работят от вкъщи или използват своите PC-та за създаване на съдържание. Мултифункционалният монитор предлага USB-C връзка с 65 W захранваща мощност за зареждане на свързан лаптоп. Със своите 4x USB 3.2 порта мониторът може да служи и като докинг станция за свързване на допълнителна периферия като клавиатури, мишки и др. С вградения KVM превключвател потребителите могат да превключват между два източника (например геймърско PC и работен или стрийминг компютър), докато използват един и същ комплект от мишка и клавиатура.

С цел адаптиране към индивидуалните конфигурации на средата на всеки потребител AG274QZM предлага Light FX RGB ефекти на гърба, които могат да бъдат синхронизирани с друго AGON by AOC оборудване. Логото AGON се прожектира върху бюрото за още повече нахъсване. Включеният в комплекта QuickSwitch контролер с форма на хокейна шайба предлага бърза настройка през екранните менюта, които са достъпни също и от джойстика и софтуера G-Menu.

AGON PRO AG274QZM ще бъде наличен от юни 2022 г. на препоръчителна крайна цена от 2539 лв. с ДДС.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement