Connect with us

Култура

Верига книжарници Orange се включва в първия в България „Ден на четенето“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Каузата има за цел да представи четенето като основен процес за развитие на грамотността сред децата

Верига книжарници Orange се присъединява към първия в България „Ден на четенето“ – инициатива, организирана от фондация „Четене“ с цел четенето да бъде представено като фундаментален процес за развитието на функционалната грамотност и творческо мислене. На 22 ноември, сряда, 12 обекта на веригата книжарници Orange в София, Варна, Бургас и Пловдив ще предоставят обособени кътове за четене, където посетителите ще могат да се докоснат до разнообразния свят на книгите. Голяма част от изданията са селектирани от списъка с над 500 детски заглавия, изготвен от фондация „Детски книги“ в рамките на инициативата „Четем – разгръщаме светове“.

„Участието ни в „Деня на четенето“ е естествено продължение на нашата кампания „Четем – разгръщаме светове“, с която искаме да насърчим четенето сред подрастващите. Вярваме, че книгите са ключът към разширяване на хоризонтите ни, към нови знания и вълнуващи светове. Всеки, който стъпи в търговски обекти на Orange, ще има възможността да се потопи в различни литературни жанрове, да открие своето увлечение и да сподели радостта от четенето с нас.“ – сподели Ния Арсениева, изпълнителен директор на верига книжарници Orange.

На 22 ноември между 16:00 ч. и 18:00 ч. верига книжарници Orange ще осигури достъп до специално подготвени кътове за четене, където посетителите ще имат възможността да отпразнуват „Деня на четенето“. Инициативата е подходяща и за семейства с малки деца, защото на разположение ще бъдат специалистите от Orange, които ще могат на място да консултират родителите кои книги са подходящи за възрастта. Правилното селектиране на качествени издания за подрастващите е една от основните теми в рамките на кампанията „Четем – разгръщаме светове“.

Advertisement

Водещата цел на националната инициатива е да стимулира четенето на книги, сред децата до 13-годишна възраст, в отговор на увеличаващата се функционална неграмотност сред младежите у нас. Освен че вдъхновява и мотивира децата да се впуснат в света на книгите, инициативата има допълнителна мисия – 10% от продажбата на всяка книга от предложения списък с над 500 детски заглавия, подбрани внимателно от специалисти на фондация „Детски книги“, ще бъдат дарени за подкрепа на дейностите на фондацията.

Пълния списък с обектите на Orange, където ще бъдат организирани специални кътове за четене на 22 ноември, можете да видите тук .

Continue Reading
Advertisement