Connect with us

Събития

Веселин Петров от сериала „Клетката“ на театрална сцена в „Дакота“

Avatar

Публикувано

на

„Дакота“ е трагикомедия на Жорди Галсеран и най-добрата му пиеса, както той самия я определя. В една от главните роли на зъболекаря Иполит е Веселин Петров. Известен е на широката публика с ролята си на главен надзирател в сериала „Клетката“.

В „Дакота“ той препуска с мотора си през дебрите на своите сънища, за да посрещне раждането и смъртта на незаченатото си дете, масов атентат в Дакота, изневярата на жена си и редица други събития, които проеобръщат изцяло представата му за света.

Иполит има отлична и доходоносна професия, жена, която го обича, висок социален статус – всичко, за което един мъж може да мечтае. Той изживява Американската мечта. След травмата на главата, която получава в мотоциклетна катастрофа, Иполит отключва „дарба“, която заплашва да се превърне в проклятие и да разруши целия му живот.

Представлението се играе в независимото пространство за театър YALTA ART ROOM на 21 декември. А през новата година стартира турне в 8 града – Благоевград, Враца, Пазарджик, Сливен, Димитровград, Ямбол и Габрово, Плевен. Турнето се реализира благодарение на финансовата подкрепа на НФК.

За своя текст Жорди Галсеран споделя:

Advertisement

„Исках да се поровя в нечий помътен разсъдък, в главата на човек с разбъркани мисли, който се мъчи да си обясни какво му се случва. Историята спонтанно си налучка логиката – особена и непонятна логика, като тази на безумците. „Дакота“ – там, където „фантазиите се превръщат в истина“… И човекът, който сънуваше бъдещето, намери мястото си на света.“

Режисьор – Петър Петров – Перо
Композитор – Добромир Кисьов
Сценограф – Никола Колев
Превод – Нева Мичева
Участват: Веселин Петров, Майа Тинкова, Боян Петров, Нено Койнарски

Продуцент: Продуцентска къша Гръм и Тряс

Continue Reading
Advertisement