Connect with us

Музика

„Гений“ на ОСТАВА в анимиран видео клип

Avatar

Публикувано

на

Ostava 2020

снимка: ПР

Вече е факт вторият сингъл от предстоящия нов албум

След тримесечна изолация, група Остава са готови с втория си видео сингъл от предстоящия нов студиен албум. Песента се казва „Гений“ и залага на малко по различно звучене. Смесица от рок енд рол, денс и разбира се доста Остава, благодарения на техния музикален продуцент Георги Станев. Текстът и музиката са дело на Георги Георгиев – Жоро, а с аранжимента се захваща цялата група.

„Дадох това име на песента, защото истинските гении са много по космополитни от себе си и света, в който всички живеем. В този смисъл“ Гений“ е провокативна песен, която разказва как в крайна сметка различни трансформации от миналото, могат да те изкарат положителен и освободен. Това е и песен за споделеното желание да си върнеш нещо, което е много важно и те прави щастлив, без да си зависим от отговорите на въпроса, какво те прави щастлив сега.“ – споделя Жоро.

Препятствия при записа на песента, разбира се, не липсват. Предвид развихрилата се пандемия и наложеното извънредно положение, процесът на работа е прекъснат, а в последствие възобновен, но записите стават по-бавно и на части. „Всеки влизаше в студиото сам с партиите си, а накрая аз и Свилен прекарахме повече време с Гого, за да финализираме заедно всичко“ – разказва китаристът.

Не за първи път, в дългогодишната си история, групата решава да заложи на анимирано видео

Advertisement

Защото това е алтернатива на живота ни по принцип. Каква, ще видим.“ – казва Жоро. От друга страна ги грабва също градската поп арт идея и свежестта на визията. „Винаги сме търсили комбинация от енергии. Мисля, че хем е ретро , хем е модерно, точно както си представяме парчето.“ – допълва той.

Автор на видеото към „Гений“ е София Добрева – впечатляваш млад човек, художник и дизайнер, на свободна практика. Живее в Манчестър и работи основно в областта на музиката и културата. Тя е автор и на някои от музикалните видеа на Hayes&Y,  Homeovox, Jin Monic, Рут Колева, Me & My devil и други.

На 25-ти юни, групата ще направи своя първи концерт на живо пред публика, след отпадане на забраните заради пандемията. Събитието ще се състои на открито в „Kino Cabana“ при стриктно спазване на всички противоепидемичните мерки, затова броят на билетите е ограничен до 120.

БИЛЕТИТЕ са на цена от 25 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: OMV, Orange center и др.

Отваряне на врати: 19:00ч.

Advertisement

Начало: 20:00ч.

Събитието във FB: https://www.facebook.com/events/597083087586700/