Connect with us

Общество

Гледаме Chasing Glory: Пътят към Париж 2024 по Eurosport 2

Avatar

Публикувано

на

снимка: Eurosport / WBD

Warner Bros. Discovery (WBD) обяви ново съдържание, програми и ексклузивни документални филми за спортисти, които ще развълнуват почитателите на Олимпийските игри и ще почетат спортистите, подготвящи се Париж това лято.

„Олимпийските игри – преследване на славата“ e новата ексклузивна поредица от седем части на WBD, която разказва за преследването на златото от шестима от най-разпознаваемите спортисти в света в годината преди Париж’2024. От световни рекордьори и световни суперзвезди до амбициозни млади медалисти и културни икони – всеки атлет e представител на еклектична спортна диаспора, а олимпийските игри продължават да се модернизират, включвайки нови спортни дисциплини.

Продуциран от Supercollider, първият епизод е с премиера в 23:00 ч. българско време на 24 януари по Eurosport.

Звездите в поредицата са:

Advertisement
  • Карстен Вархолм от Норвегия – световен рекордьор на 400 м с препятствия и настоящ олимпийски шампион
  • Яня Гарнбрет – настояща и първа в историята олимпийска шампионка по спортно катерене, състезаваща се за Словения
  • Мено ван Хорп – холандската легенда в брейка и трикратен шампион в дисциплината BC One, който ще се състезава в първото в историята на този спорт олимпийско състезание
  • Дина Ашър-Смит – най-бързата жена, представяла някога Великобритания
  • Петер Саган – словашката суперзвезда на колоезденето и трикратен световен шампион, който преследва олимпийското злато в планинското колоездене след оттеглянето си от шосейното.
  • Вахине Фиеро – младата сърфистка от Таити и бивша световна шампионка за девойки, която иска да развълнува родината си

Продължавайки олимпийския разказ, от следващия месец на Eurosport.com ще бъдат публикувани нови епизоди от рубриката на Eurosport „Гласът на бежанците – от първо лице“. Част от кампанията на WBD Home Crowd, която има за цел да събере подкрепа за олимпийския отбор на бежанците и да повиши осведомеността за хората разселени далеч от дома. Поредицата ще представи историите на носителите на стипендии за спортисти-бежанци, които се надяват да бъдат избрани да се състезават в Париж. Освен това, след премиерата си през декември, „Осмеляваме се да мечтаем“, документалният филм за бежанците на олимпийските игри, режисиран от номиниранaта за „Оскар“. (за документалния филм “For Sama“, режисиран в партньорство с Едуард Уотс) Уаад Ал-Катеиб, вече е достъпен за гледане от абонатите на приложението на Eurosport в цяла Европа.

Скот Йънг, главен вицепрезидент на групата, съдържание, производство и бизнес операции, WBD Sports Europe, споделя: 2024 г. ще бъде една от най-зрелищните спортни години, които светът някога е виждал, а Летните олимпийски игри в Париж ще бъдат перлата в короната. Нашият подход към Париж`2024 е да разкажем историята на тези игри чрез спортистите, които се състезават, в автентична и ангажираща форма на разказване на истории, която доближава феновете до техните герои повече от всякога. Ще споделим тези истории с възможно най-широка аудитория в цяла Европа, като създаваме целогодишни програми в кратки и дълги формати. Нашият ангажимент е да показваме най-широкото разнообразие от олимпийски спортове навсякъде, като същевременно осигуряваме завладяващо отразяване, което достига до сърцето на действието и резултатите.

„Новите ни олимпийски програми, включително водещата ни поредица „Олимпийските игри – преследване на славата“, ще отпразнуват вдъхновяващите спортисти, които се подготвят за Париж, и ще ги свържат по-добре с нашите зрители, за да продължат да изграждат вълнение и ентусиазъм по целия път до игрите.“

Като част от най-пълното олимпийско преживяване, WBD ще излъчи в апликацията си и Зимните младежки олимпийски игри в Гангуон (Република Корея), които започнаха на 19 януари и продължават до 1 февруари. Абонатите на Eurosport App ще могат да проследят най-добрите млади спортисти в света, които ще се изявят на Зимните олимпийски игри Милано-Кортина 2026 и ще бъдат показани на живо по канала и платформите на WBD.

За отбелязването на „Една година до олимпийските игри“ през юли 2023, WBD пусна множество  олимпийски материали в своите канали и платформи, за да продължи да повишава осведомеността на аудиторията си за олимпийските спортисти и събития сред любителите на спорта. Това включва излъчването на оригиналния документален филм „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“, който припомня историческите и уникални отношения на Париж със спорта през 100-те години, откакто за последен път е бил домакин на олимпийски игри през 1924 г., разказан от легендарния носител на Световната купа на ФИФА през 1998 г. и европейски шампион от 2000 – Тиери Анри.

Освен в програмата Eurosport „Пътят към Париж 2024“, темата за олимпийските игри е застъпена и в биографичната спортна драма „Момчетата в лодката“ на Warner Bros. Pictures, която все още няма дата за киноразпространение у нас. Режисираният от Джордж Клуни филм по романа на Даниел Джеймс Браун от 2013 година, разказва забележителната, истинска история на осморката по академично гребане на Вашингтонския университет (WU), който преодолява множество препятствия, за да представя Съединените щати на Олимпийските игри в Берлин през 1936 година, където момчетата ръководени от треньора Ал Ълбриксън (в ролята Джоуел Еджъртън) стават шампиони, изпреварвайки осморките на фашистка Италия и нацистка Германия.

Advertisement

Warner Bros. Discovery е Домът на олимпийските игри в Европа и нейните стрийминг платформи ще бъдат единственото място, където можете да гледате всеки момент от Олимпийските игри в Париж това лято. Освен това каналите на Eurosport ще предоставят на спортните фенове живо предаване през 19-те състезателни дни.

Continue Reading
Advertisement