Connect with us

Култура

Голямата Стоянка Мутафова ще бъде наградена от Международна фондация „Лейди Даяна“

Avatar

Публикувано

на

Международна фондация „Лейди Даяна” съвместно със Сатиричен театър „Алеко Константинов” организира награждаване на голямата българска актриса – Стоянка Мутафова с почетна грамота „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”.

За първи път български актьор ще бъде удостоен с награда от Международна фондация „Лейди Даяна”, с което си отличие г-жа Мутафова ще се нареди заедно с имена като: сър Томас Шон Конъри, Питър О’Тул, Лин Редгрейв.

На 7 юни 2015г. от 19:30 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ след спектакъла „ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ“ ще се състои церемонията по награждаването.
Събитието се провежда с партньорството на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Ще бъдат поканени колеги и приятели на Стоянка Мутафова.

Международна фондация „Лейди Даяна” се учредява 1997 г. в Лондон. Фондацията е призната от кралицата на Великобритания и Кралското семейство. По време на учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които: САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина и др. Целта на Фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

През годините Фондацията е била партньор на проекти като:

Advertisement
  • Благотворителен концерт в Летния театър на гр. Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в североизточна България;
  • Обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора;
  • Активен участник в СПИН процеса в Либия.

снимка: PR

Continue Reading
Advertisement