Connect with us

Музика

Дарияна Куманова и Elya Zambolin с мастър клас за композитори

Avatar

Публикувано

на

Dari Kumanova 2

снимка: ПР

Италианецът и българката ще преподават „Композиция, създаване и продуциране на поп музика“

Маестра Дарияна Куманова се завръща в България с ново ексклузивно обучение за Академия „Живей елегантно“. На 14 май една от най-популярните жени в европейския музикален бизнес ще представи нов мастър клас на тема:  Композиция, създаване и продуциране на поп музика.

Към Дарияна Куманова ще се присъедини и популярният италиански композитор и аранжор Elya Zambolin. Израснал в семейство на майка – директор на училище по класическа музика и пианист, брат цигулар и баща художник, Zambolin още от малък е изкушен от музикалното изкуство. От 5-годишен пише песни и организира миниконцерти за приятелите си в задния двор. През 2013 г. участва и печели популярното в Италия мегашоу „Festival Show 2013“, а по-късно става финалист в The Voice of Italy („Гласът на Италия“).

Към днешна дата ELYA, както е артистичният псевдоним на талантливия италианец, е създател на едни от най-известните италиански модерни песни. Авторската му композиция No Limit доведе българката Nika Paris до полуфинала на X-Factor – Италия, и се превърна в хит веднага след промотирането ѝ на европейския музикалния пазар.

Advertisement

Идването на ELYA в София не е случайно – Zambolin е част от творческия екип на доц. Куманова в Италия и заедно с нея ще представи първия по рода си мастър клас за Академия „Живей елегантно“.

Основните теми, които обучението на мастър клас Композиция, създаване и продуциране на поп музика ще засегне, са:

– Основни принципи на композицията в поп музиката.

– Основни фигури в кариерата на всеки артист

– Работни групи за създаване на авторска песен

Advertisement

– Анализ на песни и структура

– Прослушване на артисти с авторски песни и анализ

– Прослушване на артисти с кавъри

– Сценично поведение и как емоцията да бъде в полза на артиста.

Място в мастър класа може да се запази чрез сайта на Академия „Живей елегантно“, а записалите се за обучението ще получат уникалния шанс да представят свои авторски композиции, ако са създали такива и те не са били промотирани извън България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement