Connect with us

Tехнологии

Да изместиш Моуриньо

Avatar

Публикувано

на

Kick - Tables 1Една трета (34 на сто) от футболните фенове в цяла Европа вярват, че знаят достатъчно за красивата игра, за да бъдат професионални футболни мениджъри от най-високо ниво. Това сочи скорошно проучване, изготвено от Samsung Media Solutions Centre Europe по време на разработката на KICK, ексклузивното ново футболно приложение за запалянковците, които обичат и изживяват футбола.

Това убеждение действително се проявява във физическото им поведение, докато гледат някоя игра. Всеки пети футболен фен (20 на сто) се вживява толкова, че разказва на другите за решенията, които би взел, ако беше мениджър, като тенденцията нараства до почти половината (44 на сто), когато се взимат спорни решения на терена. Всеки четвърти (22 на сто) пък крещи към телевизора или от скамейката относно изпълненията на играчите.

Емоционалните крайности в европейския футбол:
Най-щастливите/ подкрепящи фенове

Испания 81%
Франция 74%
Италия 72%
Обединено кралство 64%
Германия 61%
Най-напрегнати/ най-нервни фенове

Франция 47%
Испания 46%
Германия 43%
Обединено кралство 42%
Италия 40% Най-склонни към плач фенове

Обединено кралство 29%
Германия 27%
Франция 25%
Испания 24%
Италия 18%
Демонстрирането на знания не се случва само по време на мача. Проучването показва също, че средностатистическият европейски футболен фен прекарва почти шест часа всяка седмица в обсъждане на играта с приятели и колеги. Сред цяла Европа италианските фенове се очертават като най-страстно гласовити, признавайки си, че прекарват осем часа във футболни разговори на седмица. Френските фенове прекарват най-малко време в говорене за футбол – средно 4,1 часа на седмица.

Advertisement

Лий Ептинг, заместник директор на Samsung Content and Services за Европа коментира:

„Футболът е една тема, която обединява и свързва хората. За тези, които изживяват и обичат футбола, той може да бъде изцяло поглъщащ ежедневието им, така че не е изненадващо феновете да смятат, че са способни на по-добра работа от мениджъра на любимия си отбор. Когато силно се интересуваме за нещо, искаме да знаем колкото е възможно повече за него и да сме информирани постоянно. Изпитваме чувство на гордост, когато имаме възможността да демонстрираме уменията и знанията си пред приятелите и семейството. Що се отнася до футбол, именно тази жажда за знания доведе до създаването на KICK. Той съчетава известия за резултати и статистики с новини и статии, като всичко се обновява в реално време. KICK осигурява на феновете информация, достъпна преди това само за топ телевизионни професионалисти. С KICK запалянковците наистина ще знаят повече за футбола преди всички останали!”

Проучването също така показа, че всеки шести футболен фен в Европа (15 на сто) проверява какво се случва в света на този спорт поне веднъж на всеки час, за да гарантира, че футболните им познания са в крак с играта. Почти половината (45 на сто) от европейските фенове проверяват за актуална информация веднъж дневно. Тези цифри се покачват до 61% при испанските футболни последователи, сравнени с 33% при германските. Тази жажда за най-последни факти от терена вероятно е водена от желанието за перчене точно толкова, колкото и от любовта към играта. Така се стига до внушителните 63% от европейските футболни фенове, които вярват, че е изключително важно да бъдат информирани, когато обсъждат играта.

Д-р Дейвид Люис, доктор по философия, невролог и психолог, казва:

„Когато говорим за убеждението на европейските запалянковци, че знаят повече от най-добрите футболни мениджъри, не говорим за чисто рационално поведение. Смятам, че това се дължи на необходимостта от знания, за да бъдат авторитетни и достоверни при разговорите с останалите футболни фенове. Ежедневната им мания по футбола означава, че това е темата, която най-много привлича въображението им и задържа вниманието им. Затова е от съществено значение да получат лесен достъп до актуални факти и цифри, за да се чувстват във вихъра на събитията. Един грешен факт може да доведе до автогол, който оставя злочестия фен да звучи и да се чувства глупаво сред останалите футболни запалянковци.”

KICK се предлага ексклузивно за Samsung устройства и е безплатен за сваляне от Google Play и Samsung Galaxy Apps.

Samsung KICK Infographic 030914

Advertisement
Continue Reading
Advertisement