Connect with us

Tехнологии

Запознайте се с 5-то поколение геймърски монитори AGON с Fast IPS & Fast VA панели

Avatar

Публикувано

на

Нова ера за гейминг героите

AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари – представя първите монитори от новото, 5-то поколение на серията AGON: AG275QX/EU и AG275QXN/EU. С диагонал от 27″/68,6 см и Fast IPS (AG275QX/EU) или Fast VA панел (AG275QXN/EU) и двата QHD модела достигат 165 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция за точно изобразяване на бързи състезателни екшън игри. Двата модела се отличават още с DisplayHDR 400 и широко цветово покритие за изпъкващи, живи цветове.

AG275QXN/EU притежава първия в индустрията плосък Fast VA панел с време за реакция, което е подходящо за състезателните мултиплеър заглавия и притежава богатия контраст на VA панелите за постигане на фантастично потапяне в базираните на истории солови игри. AG275QX/EU, от друга страна, притежава върхова точност на цветовете и 10-битова цветова дълбочина със своя Fast IPS панел, идеален за създатели на съдържание, които играят игри. В съзвучие с фокуса на AOC върху устойчивостта, мониторите се продават в хартиена опаковка, която може да се рециклира на 100%.

Разработени за съвременните многопрофилни геймъри, тези монитори имат нов, ълговат дизайн с прави линии, подходящ за геймърските бюра: качествена и стабилна метална стойка, заемаща минимално място, 3-странни безрамкови панели за постигане на компактни конфигурации с два или три монитора за по-добра многозадачност, както и настройваща се по височина ергономична стойка с вградена дръжка за лесно пренасяне към LAN партита и турнири.

Моделите  AGON 5 отвеждат игрите на следващото ниво: QHD резолюция, 165 Hz, 1 ms GtG (VA или IPS) на достъпни цени 

Advertisement

AG275QX/EU със своя плосък Fast IPS панел предлага 10-битова дълбочина на цвета за възпроизвеждане на 1,07 милиарда цвята с висока точност. В бързите състезателни екшън игри помага честота на опресняване от 165 Hz (с овърклок до 170 Hz) и времето за реакция от 1 ms GtG, които осигуряват остра картина без призрачни ефекти. Благодарение на IPS технологията, AG275QX/EU предлага отлични ъгли на видимост.

AG275QXN/EU е с плосък Fast VA панел с изключително бързо време за реакция от 1 ms GtG, което опровергава мита за „бавните“ VA панели. Снабден с един от първите плоски VA панели с 1 ms GtG в света, AG275QXN/EU осигурява реакция на нивото на своите IPS събратя със своята честота на опресняване от 165 Hz, при това с още по-дълбоки черни тонове и високо контрастно съотношение от 3000:1.

И двата модела идват с нативна QHD резолюция (2560×1440), която е много подходяща за ежедневните задачи и разкрива фините детайли в игрите и видеата. Това е и идеалната резолюция за игра по днешните стандарти – значително подобрение в сравнение с Full HD, но и по-ниска от 4K, така че повечето съвременни графични карти могат да постигнат високи кадрови честоти в QHD. И двата модела AGON 5 могат да бъдат използвани в режим конзола, в който могат да приемат сигнал 4K @ 120 Hz и да го скалират до 2560×1440 като същевременно позволяват на конзолните геймъри да се наслаждават на предимството на високата (120 Hz) честота на опресняване.

За постигане на още по-голяма рязкост на движещите се изображения и двата модела предлагат функцията MBR (Motion Blur Reduction) за постигане на време за реакция 1 ms MPRT. В този режим подсветката стробира в синхрон с честотата на опресняване, така че бавните преходи на пикселите стават практически невидими и се създава чист преход между отделните кадри. Extreme low input lag също гарантира, че входният сигнал ще бъде превърнат в графики почти мигновено, което позволява на геймърите да се състезават на възможно най-високо ниво. Докато AG275QXN/EU поддържа Adaptive-Sync, AG275QX/EU е и NVIDIA G-Sync съвместим, така че да не се появяват артефакти като накъсване и насичане заради припокриването на кадри.

Новият дизайн на серията AGON 5 се усеща като премиум, но и достатъчно семпъл, за да пасне на стила на всеки геймър. Мониторите дават възможност на геймърите да се свързват към още периферия като джойстици, геймпадове и др. посредством вградения 4-портов USB 3.2 Gen 1 хъб. Ергономичната и здрава метална стойка предлага настройка по височина в обхват 150 мм, -20/20° обхват на завъртане, -5/23° накланяне и обръщане на 90°. Тази гъвкавост прави дългите игрови сесии много по-комфортни. Опцията за VESA монтаж дава още по-широки възможност за разполагане на мониторите. Технологията FlickerFree и режимът Low Blue допринасят за игра с мисъл за здравето, особено вечер.

Advertisement

И двата модела предлагат G-Menu, основният софтуерен пакет на AGON by AOC, който управлява не само монитора, но и останалата периферия AOC и предлага широк набор от опции за персонализиране. 4-посочният джойстик също може да бъде използван за работа с екранните менюта.

AGON AG275QX/EU и AG275QXN/EU ще бъдат налични от септември 2022 г. на препоръчителни крайни цени от съответно 859.00 лв. и 699 лв. с ДДС.

За повече информация, моля посетете официалния уебсайт на AGON by AOC или последвайте AGON by AOC във Facebook, Twitter или Instagram.

Continue Reading
Advertisement