Connect with us

Култура

Излиза „Версай”, роман по телевизионния сериал на Саймън Мирън и Дейвид Уолстънкрофт

Avatar

Публикувано

на

На 9 септември ще четем „Версай” от Елизабет Маси, един спиращ дъха роман по телевизионния сериал на Саймън Мирън и Дейвид Уолстънкрофт.

„Версай” (превод: Румяна Маркова, ИК „Колибри“) ни пренася във Франция от XVII век. Младият Луи XIV е твърдо решен да осъществи грандиозната си мечта – да построи невиждан замък в селцето Версай, за да изведе от Париж и да държи под око склонните към заговорничене благородници. И да сътвори за бъдните поколения едно истинско произведение на изкуството. Историята му съдейства – поне що се отнася до втората част на мечтата му. А иначе Кралят Слънце е бивш любовник на Луиза дьо Ла Валиер, от която има син, настоящ любовник е на Анриет, съпругата на брат му Филип, както и бъдещ на придворната интригантка госпожа Дьо Монтеспан. Да не забравяме, че кралската съпруга Мария-Тереза, от която се очаква да роди втория им син и за чиито любовници не става дума, поне не веднага, ражда момиченце с необичаен цвят на кожата… На този фон бунтовниците печелят все повече привърженици сред благородническото съсловие и прибягват до всевъзможни престъпления – от обикновения побой до отвличането, отровата и убийството.

Елизабет Маси е известна американска авторка на исторически и хорър романи. Специализира се в писането на книги по телевизионни сериали като „Династията на Тюдорите” и „Версай. Мечтата на Краля Слънце”. „Версай” е пищна и завладяваща въображението история за любов, еротика и насилие, амбиция, коварство и предателство.

 

Continue Reading
Advertisement