Connect with us

Общество

Имърсив спектакълът „В нейния глас” отвежда публиката на загадъчна локация 

Avatar

Публикувано

на

“В нейния глас” е новият имърсив театрален спектакъл на режисьора и хореограф Коста Каракашян в колаборация с драматурга и ко-режисьор Антония Георгиева.

След представянето на общите им проекти “КУХНЯ” и “Последният залез”, двамата продължават да създават нови преживявания и да разтърсват публиката по новаторски начин.

Моноспектакълът представя края на една любов чрез вихъра на човешките емоции, които преживява една изоставена жена в апартамента си и е вдъхновен и създаден по мотиви на пиесата на Жан Кокто “Човешкият глас”. Съвременната адаптация изследва връзката между тялото и емоциите на героинята, а модерният и нестандартен прочит я прави достъпна и цели да привлече нова аудитория към творбата.

„Изследваме преминаването от едни взаимоотношения към това да бъдеш напълно сам. И по някакъв начин много си играем с този катарзис, който всеки един човек с разбито сърце е изпитвал и искаме и хората, дори и по един терапевтичен начин, да

изпитат тези емоции чрез един танцьор, който може да създаде нещо красиво и въздействащо от едни негативни емоции”, споделя Коста Каракашян.

Advertisement

В главната роля влиза Марчела-Василена Димитрова, талантлива млада танцьорка с многогодишен опит в областта на съвременния танц в Париж и Лондон, завършила Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance и част от танцовата трупа Jasmin Vardimon 2. Марчела вече усилено репетира на родна земя и няма търпение да съпроводи зрителите на това интимно пътешествие в дебрите на съвременното изкуство. Партньори за репетиционния процес са Бизнес Парк София и тяхната резидентска програма за ателиета на артисти, в колаборация с Колективът и АТОМ Dance Studio.

“В нейният глас” обещава преживяване на загадъчна локация, която ще остане в тайна до премиерата, но няма да остане единствената изненада за публиката.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Дата и час: 6 до 10 декември от 19.00 и от 21.00 ч.

Билети: тук

Advertisement
Continue Reading
Advertisement