Connect with us

Събития

Какво свързва зумбата с ръченицата и хип хопа с хорото?

Avatar

Публикувано

на

LASofia 2022 Dance scaled

„Нестле за Живей Активно!“ кани столичани и гости на столицата сами да открият отговора в ритъма на активния начин на живот на 14 май 

Първото за годината издание на „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас“ ще повиши градусите на 14 май в София. В мащабното предизвикателство ще се включат танцови школи, стрийт танцьори, кей поп групи, школи по народни танци, звездни спортисти – олимпийски медалисти като Йордан Йовчев и представители на златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика, както и Невяна Владинова – втори вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, представители на шоу бизнеса и инфлуенсъри.

„За първи път в 17-годишната история на „Нестле за Живей активно!“ поставяме акцент върху танците. Целта ни е да провокираме повече хора да усетят лекотата от движението в ритъма на любимата си музика. Точно за това водещи школи от различни стилове танци ще демонстрират свободата, която изпитва човек, когато следва ритъма на сърцето си. Вярваме, че с тяхна помощ и дългогодишните ни партньори и подкрепата на Столична община, ще допринесем за това повече хора да възприемат танците като алтернатива на активния начин на живот и заедно ще се насладим на един активен и вдъхновяващ ден“, коментира Нели Ангелова, мениджър „Комуникации“ Нестле Югоизточен Пазар.

Алфредо Торес ще направи бърза загрявка за танците от 10.00 часа на 14-ти май от пешеходната част на булевард  „Витоша“, а след това заедно с желаещите ще продължи към Южния парк за официалния старт на танцовото предизвикателство.

Точно в 11.00 представители на ансамбъл „Филип Кутев“ ще открият инициативата с танцово и музикално изпълнение в централната част на Южния парк, алеята до фонтаните, откъм бул.„Витоша“.

Advertisement

Водещи танцови клубове от София ще премерят сили в демонстрационни състезания в различни стилове – от зумба, през кей поп и стрийт денс до народни танци като най-добрите от тях, вдъхновили най-голям брой участници, ще получат специалните награди на Нестле България. Предвидени са и много изненади и индивидуални награди за най-смелите и активни зрители, включили се в танците, както и участие в специално предизвикателство – „Най-дългата ръченица“.

За доброто настроение на всички са приготвени и специални изненади от любимите брандове на Нестле България, сред които Nescafe 3in1, Nescafe Dolce Gusto, KitKat, Purina, MAGGI и Нестле за По – здрави деца, а минералната вода Pirin Spring ще гарантира и добрата хидратация на всички танцуващи.

Идеята на тазгодишното издание на „Нестле Живей активно! Танцувай с нас!“ е да провокира, колкото може повече хора да открият танците като забавна и здравословна алтернатива да водят по-активен начин на живот и да се вдъхновят да включат танците в ежедневието си.

Танцуването е естествена физическа активност, която според експертите се нарежда непосредствено след ходенето. Танцувалното предизвикателство съвсем логично надгражда инициативата „Нестле за Живей активно!“, която през годините целенасочено промотира, превръщането на най-достъпните форми на движение в устойчив навик за българите. Освен здравословни, танците са и естествена форма на общуване, на свързване с другите и постигането на единен ритъм, както и достъпна форма за борба със стреса и освобождаване на положителната енергия в ежедневието.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement