Connect with us

Музика

Лайнъл Ричи и The Commodores със специален трибют в Culture Beat Club

Avatar

Публикувано

на

Този четвъртък, 16 април 2015 г., Culture Beat Club (Бул. България 1, сградата на НДК) ще бъде озвучен от музиката на една от най-великите funk/soul банди на миналия век – Commodores. Събитието е част от проекта на клуба в колаборация с парти лейбъла CODE, носещ кодовото название Studio 54 и представящ по един нов, интригуващ начин, както със специален бляскав интериор, така и с изпълнения на живо, магия и много изненади, дивите години на диско културата.

За Commodores може да се говори много. Бандата е създадена през 70-те години на миналия век, но изгрява на музикалния хоризонт след като са избрани за подгряваща група на модните по това време Jackson 5.

Най-успешния период за групата, разбира се, може да бъде свързан с култовия Лйанъл Ричи. През 1968 г. той става певец и саксофонист на групата The Commodores, с която работи повече от десетилетие.  С неговия нежен, любовен глас, и прочувствени текстове, The Commodores са обречени на успех. Хитовете не закъсняват – „Easy,“ „Sail On“ и „Three Times a Lady“ са само малка част от  песните, които изстрелват бандата на върха на класациите и в сърцата на меломаните по цял свят. Групата е продала повече от 75 милиона албума в цял свят.

Лайнъл Ричи не си почива, а работи усилено по различни проекти, като автор на музика за други изпълнители. От таланта му се раждат хитови изпълнения, като любимото на всички парче на Кени Роджърс „Lady“. Колаборацията му с прекрасната Даяна Рос от 1981 г. – и песента „Endless Love“, създадена за кино хита със същото заглавие се превръща в най-продавания сингъл за всички времена на звукозаписната компания Motown.

Класическите парчета на  The Commodores, както и други легендарни тракове можете да чуете този четвъртък от 22:00 часа в клуб Culture Beat club. Селекционер ще бъде добре познатият  DJ Emo a.k.a EK, резидент на събитията на CODE, с афинитет към качествения саунд, перфектния микс и доброто настроение.

Advertisement

Вход свободен

Допълнителна информация за събитието във facebook: http://goo.gl/VWzO2v

Continue Reading
Advertisement