Connect with us

Музика

ЛАЛАЛАР с два концерта в България през февруари

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Истанбулското психеделично трио отново на българска земя

Превърналото се в сензация през последните няколко години истанбулско трио Lalalar пристига за пръв път в София на 15.02, като ден след това е в толкова обичания от бандата – Пловдив. Компания на концерта в София ще им прави супергрупата Tenderbender, за която този концерт също ще е първи в столицата.

Билетите за концерта в Пловдив са почти изчерпани, а тези за София скоростно намаляват. Те са съответно на цени от 35 лв за концерта в Града под тепетата и 40 лв. за столицата, като в деня на концерта цените ще са по-високи.
Няколко месеца след смазващия концерт на бандата на Station Street Festival в Пловдив, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek & Alican İpek ще се качат на сцената на Club Mixtape 5. Там ще имате възможността да чуете бенгъри като “Yamyam”, “İsyanlar” и “Mecnun’dan Beter Haldeyim”, както и парчетата от най-новия им албум “En Kötü Iyi Olur” .

Lalalar се завръщат с нов албум, наречен „En Kötü Iyi Olur“. След като подпалиха европейските сцени с издаването на първия си дългосиврещ албум през 2022 г., всемогъщата турска група се завръща с En Kötü Iyi Olur (Най-лошото се превръща в добро), албум, който отразява техния образ: остър, независим, политически и изключително ефективен. С техните корени в анадолската поезия и звуци, но
фокусирани върху клубно ориентиран, безкомпромисен рок, Lalalar не са се отказали и отново са готови да обърнат всичко с главата надолу.

Advertisement

Улиците на Истанбул винаги са били смесица от политическа енергия, социален фурор и интензивна музикална прогресия. Това е огнище на буйни звуци и артисти, търсещи нови изходи и звук; вторичен продукт на младежката култура, която живее под управлението на “Ердо” почти десетилетие. Именно от тези улици се роди групата Lalalar.

Първият сингъл от новия албум – „Hem Evimsin Hem Cehennemim“ черпи от класически турски и близкоизточни звуци, преди да се превърне в звуков удар, създаден специално за клубните сцени. Между любовта и пристрастяването, песента отразява трудността на интензивните връзки. С убийствена бас линия, остри китарни рифове и вокален стил, който съчетава рап и пеене, парчето може да раздвижи всеки. Неговият заразителен ритъм и мощен звук задават тона на албума.
Звукът на Lalalar е футуристична смес от пънк рок, анадолски психеделичен фънк и мръсни електронни бийтове. Иги Поп е един от големите им фенове и ги описва като „най-иновативните алтернативни артисти в Турция“.

Преди тях, на 15.02, за пръв път на софийска сцена, излизат Tenderbender. Лъчезар Босаков (вокали, китара), Михаил Делирадев (барабани), Иво Чалъков (китара) и Александър Миланов (бас), познати от култови банди като: GravityCo, Van Cock, Cigaretta, Piranha, Tangra, Stop The Shizo…, стоят зад името Tenderbender. При дебюта си те откриха първата вечер на Station Street Festival заедно с Lalalar и сега компанията е същата!

Continue Reading
Advertisement