Connect with us

Събития

Лиъм Нийсън донася телевизорът на бъдещото LG Signature OLED

Avatar

Публикувано

на

Изпреварвайки тенденциите на пазара, LG Electronics (LG) пусна първата си Super Bowl реклама, представяща новия LG SIGNATURE OLED телевизор. Рекламата ще се излъчва по време на първенството по американски футбол Super Bowl и е с участието на актьора от много касови филми Лиъм Нийсън. Проектът е творческа колаборация между  баща и син – Ридли Скот е изпълнителен продуцент, а Джейк Скот, режисьор.

Рекламата представя революционната OLED технология на LG, която още днес може да пренесе потребителите в бъдещето на домашното забавление. Най-новият OLED телевизор на LG предлага на потребителите изключително качество на картината, перфектни нюанси на черното, невероятен контраст и елегантен тънък панел. Уникалната естетика на дизайна Picture-on-Glass е възможна за осъществяване само с прогресивната OLED технологията.

“Това е един динамичен кратък филм,” каза световно признатия режисьор и изпълнителен продуцент на рекламния клип Сър Ридли Скот. “Основният мотив е стремежа да сме на гребена на иновациите и желанието да се създават технологии на бъдещето.”

Героят на Нийсън е „човек от бъдещето“, на който е поверена задачата да покаже на хората телевизия от бъдещето.

“Героят ми е енигматичен мъж от бъдещето, който пътува назад във времето до настоящия момент, за да изпълни много важна мисия,” каза Нийсън. “Той е символ на любопитството, което всички ние имаме относно бъдещето.”

Advertisement

“Целта беше да създадем един свят, който не сте виждали до този момент – един свят, който е уникален и специфичен за OLED технологиите,” каза Джейк Скот, който режисира рекламата на LG.

Рекламата на LG е продукт на креативността, прогресивното мислене и опита на две от най-големите имена в Холивуд, Ридли и Джейк Скот, които са известни не само с удостоените си с много награди филми, а и с рекламите си. Всеки от тях вече има изградено име в рекламната индустрия – Ридли стои зад всеизвестната реклама 1984 на Macintosh, а Джейк зад рекламата на Budweiser Lost Dog.

Това е втората Super Bowl реклама на Нийсън след нашумялата Clash of Clans от миналия сезон, която бе призната от целия свят и обявена за най-гледаната Super Bowl реклама в YouTube. Нийсън и Ридли Скот работят заедно за последен път по време на заснемането на екшъна от 2005 г. Kingdom of Heaven и това само по себе си е обещание за наелектризираща атмосфера и в рекламата на LG.

“Ридли и Джейк са невероятен екип,” споделя Нийсън. “Всеки актьор може да е сигурен, че с тях е в добри ръце.”

Спечелилият множество награди LG SIGNATURE OLED телевизор, който наскоро бе обявен за „Най-добър телевизионен продукт“ от Официалните награди с най-добри продукти от CES® 2016 (Official Best of CES® 2016 Awards), представени от Engadget, се характеризира не само с невероятно качество на картината, но и с естетичен дизайн. С красивия си и невероятно тънък OLED панел (с размер едва една десета от инча), с прозрачен стъклен гръб и мощна, насочена напред саунд бар система от високоговорители, този телевизор е изключителен подвиг на модерния продуктов дизайн и инженерна мисъл, което го превръща в едно от най-впечатляващите умни устройства от следващо поколение.

Advertisement

“В първия момент бях зашеметен от формата на този телевизор. Той е невероятно красив и тънък, изчистен, опростен и елегантен,” каза Ридли Скот.

Ключовите модели LG SIGNATURE OLED телевизори са 77- и 65-инчовите разновидности, които имат невероятен контраст и цвят, както и 4K Ultra HD резолюция с възможност за висок динамичен обхват (HDR). Със сертификат UHD Premium, издаден от UHD Alliance, гамата от телевизори поддържа стандартни за индустрията HDR формати, установени от водещи в света телевизионни компании, филмови студиа и производители на потребителска електроника, включително HDR10 и DolbyVision™ технологиите, което ги прави първите съвместими с всички формати телевизори.

За разлика от LCD дисплеите, където LED подсветката може да затъмнява области от екрана само локално, всеки пиксел на OLED панела може да се включва и изключва самостоятелно. Това дава възможност на OLED телевизорите да възпроизвеждат ясни и живи цветове и богати детайли от сянката, дори и когато ярки обекти се намират в съседство с области с голяма дълбочина и затъмнение — за разлика от LCD телевизорите, при които се получава ефект на преливане от светлите и ярки обекти към по-тъмните части от картината.

Гамата от OLED телевизори на LG се състои от четири серии и общо осем модела, всеки от които е оборудван с новата смарт платформа на LG’ webOS 3.0, която има нови функции, правещи откриването и превключването между разширените опции за съдържание изключително лесно и бързо — това включва телевизия, стрийминг услуги и пускане на съдържание от външни устройства.

За повече информация относно продуктите за домашно забавление на LG моля посетете http://www.lg.com/common.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement