Connect with us

Рок/Метъл

Метъл иконата Удо Диркшнайдер потегля на едно наистина историческо турне.

Avatar

Публикувано

на

Метъл иконата Удо Диркшнайдер потегля на едно наистина историческо турне. Започващ в края на февруари и планиран чак до края на август, турът “Back to the roots” e буквално… „завръщане към корените“ за 63-годишния тевтонски титан на тежкия саунд. Защото в него ще звучат САМО старите парчета на „Аксепт“, изпяти от Удо за последен път. За наша радост, това събитие в метъл историята ще има спирка и в София. Така верните фенове на Удо у нас ще могат да чуят „Princess Of The Dawn“, „Balls To The Wall“ и „Metal

Heart“ в оригиналното изпълнение на гласа, допринесъл толкова за култовия статус на „Аксепт“, колкото и стоманените рифове на Волф Хофман.

„Все още се забавлявам много, докато пея тези песни на живо. – признава Удо – Разбира се, те са голяма част от моя живот и от моя глас. Но в живота идва момент, когато трябва да затвориш една глава от книгата. Имаше много слухове и спекулации около „Аксепт“, затова реших да направя това свое последно музикално изявление по въпроса. Едно цяло шоу, само със старите парчета, за един последен път.“

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“200″]Palace Bandpromos[/media-credit]

Немският метъл ветеран, родом от Вупертал, избухна с бившата си банда „Аксепт“ в началото но 80-те години и си спечели армия от безотказно предани фенове от вече няколко поколения. Сега, 30 години по-късно, той затваря тази голяма страница от кариерата си завинаги и именно поради тази причина – за да не става объркване с групата му U.D.O. – турнето е под името „DIRKSCHNEIDER“  От 2017 г. нататък Удо вече ще изпълнява на живо само материал от репертоара на U.D.O., с които за повече от 18 години е натрупал достатъчно добри песни, включително класики като „Animal House“, „Timebomb“, „Man And Machine“, а последният му албум „Decadent” излезе миналата година. Най-впечатляващото е, че Удо не показва ни най-малък знак на умора и продължава напред като истински стоманен воин, за когото възрастта няма никакво значение.

 

Advertisement

Специални гости:

За да даде още повече стойност на феновете, Удо е привлякъл цели две загряващи групи – интересната инди банда „Палас“ и канадските метъл ветерани от Торонто „Енвил“. Така с техните сетове и над двучасовото шоу на Диркшнайдер в София ще се заформи цял метъл мини-фестивал!

Билети:  Билетите са в продажба от понеделник, 8 февруари, като първите 500 ще са на специална цена от само 40 лв.! Следващите са на цена 50 лв., а в деня на концерта (ако има останали, което е малко вероятно) – 60 лв.

Интересът е много голям, така че съвсем искрено ви съветваме да побързате, ако искате да споделите това уникално изживяване – да тресем глави на “Balls to the wall” заедно с Удо за последен път!

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement