Connect with us

Култура

Мирослав Пенков пристига в България за Софийски международен литературен фестивал

Avatar

Публикувано

на

Носителят на многобройни международни отличия ще представи новия си роман „Река в лабиринта“ на 8 декември, а модератор на разговора ще бъде писателят Захари Карабашлиев. 

Обичаният български писател и явление в родната литература Мирослав Пенков, който от години живее и твори в Америка, ще зарадва многобройните си почитатели у нас със среща на живо този декември по време на XI Софийски международен литературен фестивал.

По покана на издателство „Сиела“ и на Софийски международен литературен фестивал авторът на издадения в 11 страни сборник с разкази „На изток от Запада“, романа „Щъркелите и планината“, носител на престижни международни отличия като BBC International Short Story Award 2012 и професор по английски език в Университета на Северен Тексас ще представи най-новия си роман „Река в лабиринта“ пред родните читатели.

Събитието ще се състои на 8 декември 2023 г. от 18:30 ч. в Мраморното фоайе на Национален дворец на културата, където в мистериозните води на този майсторски литературен трилър ще се гмурнем заедно с писателя Захари Карабашлиев, който ще модерира разговора.

Повече информация може да откриете във Фейсбук събитието тук:

Advertisement

https://www.facebook.com/events/1811937499264301

„Река в лабиринта“ ще излезе на пазара дни преди официалната си премиера, а сред страниците му читателите ще станат свидетели на високо литературно пиршество, което ще ни поведе по мъгливите дунавски брегове.

Continue Reading
Advertisement