Connect with us

Музика

Над двайсет изпълнители се събират, за да дадат надежда за живот на иво

Avatar

Публикувано

на

Над двайсет изпълнители ще се качат на една сцена, за да съберат средства за 13-годишния Иво. Момчето страда от тежкото заболяване „Неврофиброматоза-тип 2“ и  ежедневно се бори с безброй тумори, които се опитват да превземат тялото му. Благотворителният концерт ще се проведе на 28 април от 19ч. в клуб „Студио 5“. Инициатор и организатор на цялото събитие е младата певица Александра Александрова, която е направила всичко възможно да събере ипълнителите на едно място. А те са Теди Кацарова, Преслава Пейчева, Прея, Анна Янова-Катур и Джаред Катур с бенд (Елена Сиракова, Катя Кръстева и Пиеро Епифания), Бг дуетът (Милчо Соколов и Кирил Веселинов), Юлиян Асенов, Момчил Степанов, Scar, Алекс Нушев и самата организаторка Александра с проекта им Alex Twice и др. Входът за събитието ще бъде 5 лева и ще има дарителски кутии за желащите да помогнат с допълнителни средства.

Иво е от Радомир и като всяко дете има много мечти. Миналата година нищо неподозиращите родители разбират, че детето им страда от генетично заболяване, което причинява множество тумори в централната му нервна система. 13-годишното момче преживява няколко операции в България и в Германия на стойност над 200 хиляди лева. Първият тумор в главния мозък е бил с размер шест на осем сантиметра. В момента Иво е подложен на скъпо струващо лечение с „Авастин-400“. В България детето е първият пациент на това лекарство, което се влива на всеки три седмици, а всяка доза струва около 1800 евро. Освен това семейството ще има нужда от 5500 евро за пореден контролен преглед в Германия в началото на юни. Борбата за здравето на детето ще продължи дълги години, но то има шанс да бъде пълноценен човек.

„Ивчо е от моя роден град Радомир и се чувствам още по-съпричастна. Непрестанно следя какво се случва с него. Сестра му Франческа е много активна и постоянно инициира разпродажби в различни населени места. Ежедневието на цялото семейство е отдадено на каузата „живот за Иво“. Този концерт е моят опит за помощ. Искам семейството да почувства, че не е само в борбата си. Щастлива съм, че изпълнителите безкористно приеха да се включат в каузата и показаха колко добри хора са. Иво мечтае да стане неврохирург, да напише книга за живота си и да стане състезател по мотокрос. Да му дадем този шанс!“ – разказва Александра.

Дарителска банкова сметка:

POSTBANK, BG47BPPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Advertisement

jivot za ivo

С подкрепата на: ORSAY, Avart CreativeLab, Du Moulin, Emil Yordanov Photography, Studio 5.

Continue Reading
Advertisement