Connect with us

Култура

На 29 септември БALKANSKY ще оживее на сцената на клуб *MIXTAPE 5*

Avatar

Публикувано

на

Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще представят на живо БALKANSKY – съвместния си аудио-визуален проект, изтъкан от фолклор, смесен с електронни звуци и визуализации от бъдещето!

На 29 септември, сцената на A-Side в клуб *MIXTAPE 5* ще посрещне един от най-иновативните и успешни аудио-визуални проекти, излезли от родната сцена през последните няколко години. Артистите Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще отнесат феновете с характерния си микс между фолклор и електронни звуци от бъдещето, облечени неслучайно с името БALKANSKY.

БALKANSKY е аудио-визуалният арт проект, който е синоним на магическата бленда между традиционна българска фолклорна музика и съвременно електронно звучене и визия. Магията започва като колаборация между Иван Шопов и Иво Христов. Не след дълго към тях се присъединява и легендарният Теодосий Спасов, заедно с когото представят проекта на живо пред публиката по целия свят.

%d0%b1alkansky_live_photo3

Когато БALKANSKY заема живия си формат – както ще се случи на 29 септември в *MIXTAPE 5* –  Теодосий свири на кавала си отнасящата фолклорна музика на живо, смесена със специфичните електроника и бас от Иван и интерактивните визуализации от бъдещето на Иво Христов.

 3 години след издаването на дебютния си албум “KUKER (2009) и мащабния успех, който той постига, БALKANSKY представя не по-малко завладяващия „ORENDA” през 2012. Във втората компилация се включват гост музикантите: Янка Рупкина (вокал), Хайг Язаджиян (уд, вокал), Иван Георгиев (Каба гайда) и Милен Киров (пиано).

Advertisement

 През 2015 триото покори САЩ и Канада на първото си супер-успешно турне в тази част на света. Артистите представиха БALKANSKY на живо над 20 пъти за 25 дни в Щатите.

Не пропускайте тази музикална разходка между традицията на българския фолклор и иновативността на електронната музика, в която Иван Шопов, Теодосий Спасов и Иво Христов ще ви отдват в свояата паралена реалност, наречена БALKANSKY.

Билети: 10 лв. на предварителна продажба в мрежата на Eventim  – http://www.eventim.bg/en/tickets/balkansky-live-sofia-club-mixtape-5-441397/event.html

15 лв. на вход при останала наличност
Начало: 21:00 ч.

Advertisement

Следете Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1774968059424329/

18+

Continue Reading
Advertisement