Connect with us

Компании

Независимо жури оценява „зелените“ идеи в тазгодишното издание на „Загорка Зелен Фонд“

Avatar

Публикувано

на

Екип от професионални експерти, включително представители на пивоварна ЗАГОРКА, ще оценява обективно всички „зелени“ проекти, които имат за цел да облагородят градската среда в град Стара Загора и региона

25 ноември 2022 г. Конкурсът „Загорка Зелен Фонд 2022“, чиято цел е да подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в град Стара Загора и региона, навлезе в следващата си фаза. Независимото експертно жури, което ще оцени обективно всички „зелени“ проекти е вече факт, като традиционно в него ще се включат професионалисти от най-различни области, включително представители на пивоварна ЗАГОРКА.

И тази година в платформата за кандидатстване на компанията, неограничен брой идеи могат да подават физически лица и неправителствени организации от цялата страна, не по-късно от 1 декември 2022 година. Всички кандидатури трябва да бъдат обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да могат да се възползват максимално много хора.

В журито на „Загорка Зелен Фонд 2022“ ще се включат: доц. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ и директор на ESG академията, Елена Стоева, председател на УС на СНЦ „Зелени Балкани – Стара Загора“, Георги Генчев, съосновател и ръководител на екипа на Информационния портал за неправителствените организации в България (NGOBG.info), Сашка Панайотова, журналист и Мирчо Христов, експерт „Международни партньорства и проекти“ в „Държавна опера-Стара Загора“, член на сдружение „Творчески колектив НА УЛИЦАТА“ и част от Международен младежки център – Стара Загора. Милена Москова, старши бранд мениджър в ЗАГОРКА, Катерина Кирова-Миланова, мениджър „Корпоративни комуникации и устойчиво развитие“ в ЗАГОРКА и Венцеслав Дойчев, мениджър технически проекти в ЗАГОРКА, ще бъдат от страна на водещия пивовар в страната.

Оценяването на зелените проекти ще продължи до 31 декември 2022 година, като победителят в конкурса ще донесе на своите създатели финансова награда в размер на 1000 лева, а реализирането на проекта ще започне веднага след обявяването му през месец януари 2023 година на територията на Стара Загора и региона.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement