Connect with us

Общество

„Операция: Плюшено мече“ и Coca-Cola сбъдват детски мечти

Avatar

Публикувано

на

Dara Ekimova, снимка: ПР

Менторската програма на Сдружението ще продължи да съществува и през 2024г. с подкрепата на компанията

За пета поредна година менторската програма „Скритите таланти на България“ на сдружение „Операция: Плюшено мече“ продължава да превръща в реалност детските мечти с подкрепата на Coca-Cola. През 2024 година Програмата ще продължи да търси млади таланти и да им осигурява възможности за развитие, благодарение на традиционното дарението, което компанията прави. Досега „Скритите таланти на България“ е помогнала на 60 младежи в нужда – 13 от тях са приети във висши учебни заведения, няколко младежи имат осигурена работа и така са успели да получат самостоятелност, а един от младите хора не само издава вече втора книга, която достига национален обхват, но има и три реализирани изложби.

16-годишната история на „Операция: Плюшено мече“ е доказателство за нейния успех и усърдна работа в посока подкрепата на младежи в нужда и на развитието на техните заложби. Сдружението ръководи най-мащабната коледна кампания, която е насочила вниманието си към деца и младежи, лишени от родителски грижи или в риск, които искат да се развиват професионално. Благодарение на Програмата, те имат достъп до: частни уроци, работа с личен ментор, психологическа подкрепа, материали, учебници, техника, пособия, екипировка, квалификационни и други образователни курсове и възможности, стипендии, стажове, семестриални такси, общежитие и всичко друго, което може да им е необходимо, за да постъпят в университет, да получат квалификация или да започнат работа.

В инициативата на Coca-Cola и „Операция: Плюшено мече“ се припознават и редица известни личности, сред които Луиза Григорова-Макариев, Dara Ekimova и Ники Кънчев. Обединени от призива #СподелямеДоброто, те се включиха в кампанията на бранда, като споделиха каузата и вдъхновиха повече хора да последват примера им.

Advertisement

„Да споделяш е смислено, а Coca-Cola определено знае как да те докосне с посланията си и да ангажира голяма аудитория с всеки свой проект. Съдържанието на бранда по време на коледните празници, а и не само, винаги е било част от живота ми. Обединението и споделеността, които са водещ мотив в кампаниите на Coca-Cola, са причината да искам да се асоциирам с каузите им и да ги подкрепям искрено.“, коментира талантливата Dara Ekimova.

Тази година от компанията дават възможност на всеки, който пожелае, да подкрепи каузата на „Операция: Плюшено мече“ чрез Coca-Cola App или на място в Коледното градче, което ще бъде в София между 20 и 23 декември. Потребителите на приложението могат да трупат точки, регистрирайки кода от капачката на продуктите на компанията или да събират скъпоценни камъни от всяка игра в него. При натрупани 2500 точки от всички потребители, Coca-Cola ще дари 40 000 лева на Сдружението. Всеки посетител на коледното градче на компанията също може да се включи в каузата като изработи коледна играчка или картичка за свой близък в работилницата за добрини на Дядо Коледа. На място всички ще имат възможността да закупят изработеното от тях за сума по свой избор, с което директно да направят дарение в полза на „Операция: Плюшено мече“.

За поредна година Coca-Cola фокусира коледната си кампания към магията на празника, като ни вдъхновява да #споделямедоброто, напомняйки колко е важно да бъдем по-добри един към друг.  Защото всеки един малък жест на добро разкрива нашия вътрешен Дядо Коледа, а ЕДИН ДЯДО КОЛЕДА НЕ СТИГА.

Continue Reading
Advertisement