Connect with us

Музика

Остават два дни до дългоочакваното шоу на Scorpions

Avatar

Публикувано

на

Култовата немска група обещава уникално изживяване за хилядите си фенове у нас, подплатено с впечатляваща мултимедия, огромни видеоекрани  и прожектори. Естествено, ще може да се насладим на любими хитове като “Still Loving You”, “Rock You Like a Hurricane”, “Holiday” и “Wind of Change”.

Грандиозното турне, с което Scorpions отбелязват своя половин вековен юбилей, предизвика възторжени отзиви в САЩ и Мексико и вече покорява публиката в Европа. Рудолф Шенкер и компания ще представят взривяващото си шоу в няколко държави на континента до края на лятото, на есен ще превземат Южна Америка и Азия, за да финишират турнето в края на годината с няколко концерта в родината си.

Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерти в повече от 80 страни. Великолепната петорка планираше да сложи край на кариерата си през 2012 година с поредица концерти, но това така и не се случи. По време на обявеното като прощално турне китаристът и основател на групата Рудолф Шенкер признава, че е бил удивен от огромното количество нови фенове на Scorpions на възраст между 19 и 28 години, които са неизменно в публиката. Това мотивира бандата да продължи с изявите си и дори да запише нов албум Return to Forever, песни от който звучат и на турнето по повод 50-годишнината на Scorpions.

Поради здравословни причини барабанистът на Scorpions Джеймс Котак не може да вземе участие в тази част от турнето. На негово място в София ще видим барабаниста на Motörhead Мики Дий. Дий се присъединява към Motörhead през 1992 година. Той е много известен и уважаван музикант в рок и метъл средите. Свирил е още с King Diamond, Helloween и Thin Lizzy. Дий впечатлява с уникални сола на барабаните на всички концерти с негово участие. Именно музикантът обявява края на Motörhead след смъртта на вокалиста на групата Леми Килмистър. Клаус Майне от Scorpions споделя, че въпреки липсата на Котак, е убеден в таланта на Дий и феновете могат да очакват едно разтърсващо шоу.

Входовете на Арена Армеец в деня на концерта ще бъдат отворени в 18,30 ч. Няма да има подгряващи изпълнители, така че малко след 20,00 ч. очакваме на сцената Рудолф Шенкер и компания, като шоуто им ще продължи около два часа.

Advertisement

SCORPIONS пристигат у нас в ранните часове на 17 юли, веднага след изявата им в Букурещ. Ограничени бройки билети за юбилейния им концерт на цени от 50 до 120 лв все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.

Continue Reading
Advertisement