Connect with us

Lifestyle

Отбелязваме „Часът на Земята“ с мозайки от цветни капачки „МозайКАП“

Avatar

Публикувано

на

MozaiCap 13

снимка: ПР

На 26 март от 10:00 – 18:000 ч. в градинката пред Народния театър в София, Център АЛОС ще проведе открито ателие за мозайки от цветни капачки „МозайКАП“. Арт инсталацията ще бъде под формата на Земята и е посветена на Международната екологична инициатива „Часът на Земята“, организирана от природозащитната организация WWF.

За 15-та поредна година България се включва в отбелязване на Международната инициатива „Часът на Земята“. В над сто държави, милиони хора по света ще изгасят осветлението по домовете си между 20:30 и 21:00 ч. на 26 март, събота.

Център АЛОС ще участва за втори път със своите творчески ателиета в отбелязването на най-големия празник на Планетата. Пандата на WWF и творците от АЛОС ви очакват пред Народния театър.Тази година ви канят като съавтори на арт мозайка под формата на Земята. Всеки един посетил на ателието ще може да се включи в изработката на мозайката от над 4000 капачки. Капачките са закупени от „Капачки за бъдеще“ в подкрепа на каузата за набавяне на средства за планинска линейка. Всеки може да донесете събрани капачки, които да постави в мозайката.

Ателието е подходящо за всички възрасти – от деца над 2 години до техните баби и дядовци. Вход Свободен.

Advertisement

Водещи на ателието са екип на Център АЛОС: д-р Любен Кулелиев и Росица Маринова (Rossmarin). Помощници са ученици от столичната Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“ и студенти от „Факултет по науки за образованието и изкуствата“ към СУ „Св. Кл. Охридски“.

Център АЛОС вече 19 години подкрепя млади автори в сферата на Визуалните изкуства, Театър и Литература. Ателието за мозайка от капачки „МозайКАП“ е част от музейната програма на АЛОС „Образование чрез изкуство“.

Ателието по повод „Часа на Земята“ се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“ – 2022.