Connect with us

Кино

Официалната премиера на „МОМИЧЕТО ОТ НИЗКАТА ЗЕМЯ“ е тази седмица

Avatar

Публикувано

на

В смел опит да докажат, че мечтите трябват да бъдат следвани,група млади кино творци създават новия български трилър „Момичето от низката земя“. Лентата е поредния независим и нискобюджетен български филм и доказва, че да правим кино в България е трудно, но не и невъзможно.

Премиерата на продукцията е насрочена за 17 октомври, 18:00 ч. в Дом на киното, София. Веднага след това филмът поема по тежкия път на кино разпространението у нас като самият екип, създал лентата решава да се справи със задачата, разчитайки изцяло на собствени усилия.

Режисьор е Ники Станчев, за когото филмът е дебютен, а основна роля в реализацията на проекта има и Владимир Мончев. Двамата създават идеята и заедно написват сценария. Преминават през всички трудности, съпътстващи процеса – избират екип, актьорски състав и осигуряват финансирането сами. Зад продукцията застава MindcrimeStudio и проектът се превръща в реалност. В режисьорския екип се включва и Дориана Панева, а в актьорския състав се открояват имената на Йоанна-Изабелла Върбанова, Живко Джуранов, Ники Станчев, Георги Грозев, Симеон Владов.

Историята на „Момичето от низката земя“ е едновременно позната, но и умело прикривана и потискана от самите нас – защото е неудобна, защото притеснява и тревожи, защото показва една тъмна страна от живота, който ни заобикаля – колкото далечна, толкова и непосредствена.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Photo 01[/media-credit]

Шестнадесет годишно момиче, превърнало се в топ модел на цената на личен затвор в тайния клуб „Низката Земя“ забременява вследствие на интимна връзка с двама мъже, решили да прекарат една незабравима нощ с наркотици и забавления. Девет месеца по-късно, разкъсвано от мечти за щастие и страх, момичето избягва от заведението в търсене на бащата на детето. Разярен от постъпката на любимката си, собственикът на клубазапочва преследване, вярвайки, че е баща на нероденото бебе. Следват сблъсъци и остри конфликти, вериги, подземие, смъртни присъди…

Advertisement

Continue Reading
Advertisement