Connect with us

Джаз

ПЕТЯ ДАНКОВА ПРЕДСТАВЯ ПЪРВИЯ СИ АЛБУМ

Avatar

Публикувано

на

Новият албум на Петя Данкова е вече достъпен във всички дигитални платформи за разпространение на музика и носи името Sweet or Bitter. По покана на най-големия джаз фестивал у нас – A to JazZ, той  беше представен от Петя и музикантите, работили по новото звучене и парчета, пред страхотната публиката на мащабното събитие. “Няма по-добро място от A to JazZ  за представянето  на албума ми, защото е най-подходящата сцена да направя това. Фестивалът събира хиляди хора, с които споделяме близки музикални вкусове и безкрайна любов към музиката, каква по-добра причина, споделя Петя.

“Sweet or bitter” предизвика голям интерес сред публиката и можеше да се закупи ексклузивно предпремиерно на фестивалния щанд.

В албума са включени десет песни, три от които на български език. По всяко от тях Петя Данкова е работила в екип с едни от най-талантливите български музиканти – Мирослав Иванов (китара), Радослав Славчев Riverman (бас), Васил Вутев (барабани) и Божидар Василев – TromBobby (тромбон), за да достигне до звученето, което отразява напълно музикалните й търсения.

След само седмица на музикалния пазар, албумът вече привлече международно внимание след като се завъртя из редица онлайн радиостанции, ориентирани към соул и аренби жанра. “Sweet or bitter” вече се радва и на интерес от чуждестранни диджеи с предложения за колаборация по ремиксите на някои от парчетата в албума. Феновете на Петя от своя страна отличиха едноименния трак като свой фаворит. В момента тя подготвя видео към пилотния сингъл от албума, като клипът се очаква да се появи в началото на есента.

http://petyadankova.bg

Advertisement

Петя Данкова е във Facebook: facebook.com/petya.dankova.music

Facebook събитието е тук: facebook.com/events/1180622305305799/

CDBABY: http://www.cdbaby.com/cd/petyadankova12

SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/0jmGMgJw4rnU3ZA8ycgTEJ

APPLE MUSIC: https://itunes.apple.com/bg/album/sweet-or-bitter/id1129131647

Advertisement

AMAZON: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01HQFS530/ref=dm_ws_ap_tlw_alb1

Continue Reading
Advertisement