Connect with us

Музика

ПЕТЯ ДАНКОВА ПРЕДСТАВЯ ПЪРВОТО СИ ВИДЕО SWEET OR BITTER

Avatar

Публикувано

на

PetyaDankova

Малко след представянето на първия си албум „Sweet or Bitter“, Петя Данкова пуска клип и на пилотното парче от него. Петя е от смелите артисти, от онези, които се хвърлят с главата напред, тя не се страхува да игнорира жанровите правила, да провокират с пиперливи, двусмислени текстове, не желае да бъде премерена и не търси всеобщо одобрение, а само своя начин да стигне до хората, които биха оценили нейната музика. „Sweet or Bitter“ е диво и безцеремонно парче, което забърква типичния за Петя нео-соул с фънка и рока, а балансът между тях е последното, което се търси – търси се характер. Тя е цялата емоция и хаос, приема са като човека и артиста, който е и е готова да даде 100% от себе си. „Цялостното усещане на Sweet or Bitter както като музика, така и като текст, е смело, сурово, но и крайно хедонистично. Точно такъв се получи и клипът“, разказва с вълнение Петя.

SweetorBitter Remi

Видеото към Sweet or Bitter кара всеки рецептор да потръпва – шарено, пищно, динамично, сексуално. Посланието е напълно естествено, без излишна претенция, а кадрите редуват сладко и горчиво, така както в живота на всекиго се редуват ситуации, които го оставят с различен „вкус“ върху небцето. От момента на пълно задоволсто до ръба на мазохизма, през пълния спектър от състояния, които търсим да изпитаме, за да се чувстваме живи. Контрастът е потърсен на всяко ниво – от силата в гласа на фона на бонбонената визия, през контраста на хората, вкусовете, емоциите. Видеото е по идея и под режисура на Мария Даскалова и Васил Германов, и е заснето от Константин Антонов.

Петя Данкова е и първият български артист, който използва иновативната платформа за подкрепа в социалните мрежи Thunderclap. Само за шест дни парчето успя да събере 163 души, които да му помогнат да достигне своята аудитория, с което намери пътя си до малко над половин милион потенциални слушатели. Тя е и изпълнител, чиито порчета могат да бъдат открити на всички големи музкални платформи по света, защото това е единственият начин да покажем, че и тук се прави музика, която има защо да бъде чута. Това дава своите резултати още с първия албум на Петя, парчета, от който се въртят по редица Щатски радио странции.

В следващите два месеца Петя и нейната банда от едни от най-талантливите български музиканти ще изнесат два концерта в София – на 9 февруари в клуб Live & Loud, както и на 8 март в Mixtape 5.

SweetorBitter Stars

http://petyadankova.bg

Advertisement

Петя Данкова е във Facebook: facebook.com/petya.dankova.music

CDBABY: http://www.cdbaby.com/cd/petyadankova12

SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/0jmGMgJw4rnU3ZA8ycgTEJ

APPLE MUSIC: https://itunes.apple.com/bg/album/sweet-or-bitter/id1129131647

AMAZON: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01HQFS530/ref=dm_ws_ap_tlw_alb1

Advertisement
Continue Reading
Advertisement