Connect with us

Общество

Пиесата „Табу“ с вход свободен на 7 февруари на сцената на театър Възраждане

Avatar

Публикувано

на

Tabu teatur Vuzrajdane

снимка: PR

На 7 февруари (неделя) от 19:00 ч. можете да гледате безплатно постановката „Табу“ на режисьора Георги Михалков. Повод за представлението със свободен достъп е честване на годишнина от смъртта на автора на пиесата Карл Джераси. Той е не само талантлив драматург, чийто 12 пиеси се играят с огромен успех в цял свят, но и успешен химик, останал в историята като „бащата” на хапчето антибебе.

В ролите на главните действащи лица на българска сцена влизат актьорите – Даниел Цочев, Филипа Балдева, Валерия Кардашевска, Ивет Радулова и Тодор Доцев. Публика в залата ще се приема до запълване на всички седящи места.

Пиесата „Табу“ на Карл Джерси разказва за вечното противопоставяне между предразсъдъците на миналото с идеите на модерните времена. Житейските избори на главните герои водят до експлозивна смес от комични ситуации и сериозни проблеми, в която петима души отчаяно търсят съвремените измерения на нормалното.

Постановките на общински културен институт Театър “Възраждане” се играят в камерна зала със 100 места. На сцената на Театър „Възраждане” с предимство се поставят пиеси от български и европейски съвременни и класически драматурзи. Театър „Възраждане” е един от малкото столични театри, на чиято сцена с огромен успех се играят представления за деца от всички възрасти. В осъществяването на спектаклите се ангажират първокласни творчески екипи – режисьори, актьори, сценографи от всички поколения – от майсторите, до студентите на НАТФИЗ “Кр.Сарафов” и Театрален колеж „Любен Гройс”.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement