Connect with us

Tехнологии

Почувствайте легендарния геймплей: открийте новите AGON PRO esports монитор

Avatar

Публикувано

на

Една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари, AGON by AOC, наскоро пусна нова продуктова категория за най-взискателните състезателни играчи и esports геймъри: AGON PRO. Сега линията се разширява с два нови модела с изключителни спецификации: 80 см (31,5”) AG324UX (4K @ 144 Hz) с HDR400 и 68,6 cm (27”) AG274FZ (FHD @ 260 Hz). И двата модела идват с IPS панели за изпъкващи, живи цветове и предлагат 1 ms GtG време за реакция за изключително плавни графики без призрачни ефекти.

Легендите на геймърското общество най-после получават истинско легендарно „въоръжение“. За победа на бойното поле легендите не приемат компромиси и се нуждаят от оборудване от възможно най-високо ниво. С новите модели AGON PRO на AGON by AOC, esports професионалистите, стриймърите и запалените играчи ще открият, че едва ли има какво повече да се желае от тези дисплеи.

31,5-инчовият AG324UX предлага 3-странен безрамков дизайн, отличен с награда reddot. Високопроизводителният IPS панел с 4K резолюция (3840 x 2160) може да достигне честота на опресняване 144 Hz (през DisplayPort 1.4 с DSC). Благодарение на наличието на HDMI 2.1, мониторът е напълно съвместим с конзолите от ново поколение, които поддържат 4K @ 120 Hz. AG324UX е с 1 ms GtG и MPRT време за реакция, което осигурява на геймърите бърз геймплей без призрачни ефекти и без накъсване и насичане, благодарение на поддръжката на  AMD FreeSync Premium Pro и NVIDIA G-Sync. AG324UX предлага и забележително цветово богатство с 1,07 милиарда цвята и покритие на 99,8% от DCI-P3 пространството, както и DisplayHDR 400 за реалистични сцени. За да допълни това аудио-визуално преживяване, мониторът предлага и 8 W стерео говорители с DTS подобрение на звука.

Перфектно подхождащ на стрийминг общността, този голям 31,5” дисплей включва USB-C конектор с 90 W захранваща мощност за използване с мобилни устройства. Picture-by-Picture режимът улеснява потребителите да използват максимално добре наличното екранно пространство. 4-портовият USB 3.2 хъб е предназначен за свързване на външна периферия, а вграденият KVM превключвател дава възможност на геймърите да използват една клавиатура и мишка, за да контролират две PC-та (например десктоп/лаптоп или стрийминг PC).

Мониторът позволява на всеки да демонстрира уникалния си стил посредством RGB светлините в предната и задната част, както и с прожектираното AGON лого. Стабилната стойка предлага широк набор от настройки на височината, завъртането и накланянето, и позволява обръщане на екрана във вертикална посока за намиране на оптималната ергономична позиция. За настройка на монитора по време на игра с най-подходящите параметри за различни жанрове геймърите могат да използват включеното QuickSwitch кабелно дистанционно или софтуера G-Menu, докато OSD предлага специфични за конкретните игри настройки като Game Colour (насищане), Shadow Control, Frame Counter и Dial Point (мерник в центъра на екрана).

Advertisement

27-инчовият AG274FZ предлага брилянтни спецификации за феновете на FPS заглавия. Бързият IPS панел с FHD резолюция (1920 x 1080) осигурява честота на опресняване 240 Hz (през DP 1.4), която може да бъде вдигната до 260 Hz при 1 ms GtG време за реакция. AG274FZ използва същия отличен дизайн и идва с козирка за защита от външни светлинни влияния, както и със същата стабилна, настройваща се по височина стойка. Подлежаща на персонализиране RGB светлина, QuickSwitch за лесни OSD настройки, два 5W говорителя с DTS звук и 4-портов USB хъб допълват използваемостта и универсалността на този модел. За да елиминира насичането и накъсването, мониторът поддържа Adaptive-Sync. Той покрива 110,5% от sRGB пространството за изпъкващи, натурални цветове и DisplayHDR 400 за изображения с висок динамичен контраст.

Най-новите модели AGON PRO ще бъдат налични от септември 2021 на цени съответно:  AG324UX – 2229 лв. с ДДС и AG274FZ – 959 лв. с ДДС.

Continue Reading
Advertisement