Connect with us

Компании

Предстои втората национална конференция „Smart Growth: Трансформация 4.0“

Avatar

Публикувано

на

Конференцията с участието на представители на правителството, академичната общност и бизнеса ще се състои в навечерието на първата процедура със средства по Плана за възстановяване и устойчивост

На 22 юни от 14:30 ч. в „Гранд хотел София“ ще се проведе Втората национална конференция за малък и среден бизнес „Smart Growth: Трансформация 4.0“. Събитието се организира от списание BGLOBAL под патронажа на Министерството на иновациите и растежа и със съдействието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“. Присъствието на конференцията е безплатно след предварителна регистрация на следния линк: https://bglobal.bg/index.php?f_id=1.

Целта на дискусията е да покаже възможностите за по-бърз, но устойчив растеж на малките и средни компании и ще постави акцента върху цифровизацията и енергийната оптимизация на бизнес процесите. Форумът се провежда в навечерието на обявяването на първата процедура със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, за технологична модернизация на предприятията, на стойност 260 млн. лв.

Във форума ще се включат Бойко Таков, изп. директор на Изпълнителната дирекция на малките и средни предприятия, доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Десислава Симеонова, член на УС на ОББ и изпълнителен директор МСП банкиране, Мартин Гиков, изп. директор и председател на СД на Фонда на Фондовете, Владислав Панев, депутат от парламентарната енергийна комисия, Калин Маринов, зам.-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, инж. Димитър Манков, Системен архитект Сградни решения на Schneider Electric за Югоизточна Европа, Ян Скварил, партньор в „Некст Консулт“, Николай Налбантов, директор „Енергийни стратегии и политики за устойчиво енергийно развитие“ в министерството на енергетиката, Станислав Андреев, „ЕнЕфект“ и Спас Кьосев, BESCO.

Дискусията ще протече в два основни панела: „Технологии за устойчив растеж“ (финтех решения, възможности за финансиране на технологичната трансформация) и „Енергийна оптимизация и растеж“ (работещи решения, които могат да намалят натиска на увеличаващите се цени на енергоносителите върху малките и средни компании и възможности за подкрепа по линия на европейските програми).

Advertisement

Спонсори на форума „Smart Growth: Трансформация 4.0“ са ОББ, А1, Next Consult и Schneider Electric. Комуникационни партньори са агенциите Interimage и Xplora, а медийни партньори – БТА, Bloomberg TV Bulgaria, Investor.bg и Mediapool.bg.

Continue Reading
Advertisement