Connect with us

Lifestyle

Премиерът на Белгия Шарл Мишел открива изложбата на Джеймс Енсор в София

Avatar

Публикувано

на

На 16-и май от 18:30 часа в „ОББ Милениум център“ белгийският министър-председател Шарл Мишел ще открие изложбата на знаменития белгийски художник Джеймс Енсор. Под мотото „Европа на творчеството“ събитието се вписва в богатата програма от културни събития на българското председателството на Съвета на ЕС.

В изложбата ще бъдат представени 37 гравюри и литографии на Джеймс Енсор (1860-1949). Домакин на събитието е Обединена българска банка (ОББ), а картините са предоставени от частната колекция на KBC Груп, собственик на OББ.

Сред поканените са и министър-председателят Бойко Борисов, Лиляна Павлова – министър на българското председателство на Съвета на ЕС, посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан и други високопоставени гости.

Днес славата на великия художник Джеймс Енсор се носи из целия свят. Той се счита за знаменосец в историята на европейското изкуство и оставя своя значим отпечатък върху съвременното художествено творчество.

Обединена българска банка кани всички жители и гости на столицата да се потопят във вдъхновяващото изкуство на великия Джеймс Енсор. Изложбата ще бъде отворена за свободно посещение от 17-и май до 16-и юни 2018 г., всеки ден от 9:00 до 18:00 часа.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement