Connect with us

Джаз

Румънската банда SUBCARPATI за първи път у нас на 13 юни в Терминал 1

Avatar

Публикувано

на

На 13 юни, събота, в София ще гостува за първи път румънската алтернативна формация SUBCARPATI. Тя идва по покана на клуб Терминал 1, където ще се осъществи концертът. От българска страна съпортът е поверен на POPARA (BIGBANDA).

SUBCARPATI е проект, създаден през 2010 г. от MC Bean (Marius Alexe Andrei). Бандата съчетава електронна музика с хип-хоп и румънски фолклор. За последните пет години SUBCARPATI издават 4 албума и 1 компилация и се превръщат в една от най-перспективните нови групи в страната си. Музикантите вплитат народни мотиви с актуални музикални стилове – като трип-хоп, дъбстеп, денсхол – в микс, наречен съвременен фолклор.

Подгряваща група за събитието е родната POPARA от лейбъла BIGBANDA. Те използват етно елементи, поднесени с бийтбокс и електронни мотиви в микс от дъб, джаз и африканска музика. Импровизациите са отличителни за стила на POPARA, което никак не е случайно и звучи доста обещаващо, имайки се предвид състава:  Skiller (бийтбокс), Александър Евтимов-Шаманчето (поет и вокал), Павел Терзийски (вокал и инструмент), Росен Захариев-Roкokо (тромпет и перкусии), Кирил Дончев (синтезатори) и Георги Дончев (бас). Selector Lazy Face пък е специален гост-диджей за събитието.

На 13 юни клуб Терминал 1 ще отвори врати точно в 21:00 ч., а концертната част стартира в 22:30. Билети вече се продават в мрежата на Eventim.bg на цени от 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на самата дата и на място. Каси: Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен до 450 – препоръчва се предварителното им закупуване!

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement