Connect with us

Lifestyle

Семейни грил емоции завладяха Бургас с „COCA-COLA CHILL & GRILL“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Хиляди бургазлии и гости на града се включиха в инициативата #ДаСеХранимЗаедно, в компанията на четири от най-обичаните дами в кулинарията у нас

На 21 август 2016 г. Бургас бе домакин на четвъртото събитие от поредицата Coca-Cola Chill & Grill, част от инициативата #ДаСеХранимЗаедно. В слънчевия неделен ден, хиляди бургазлии и гости на града бяха изненадани от редица активности за малки и големи, приятна музика и вкусна храна, която можеха да приготвят сами в специално обособена грил зона. Най-голямото грил-събитие за сезона, в което до момента взеха участие над 20 000 души, зарадва семействата както с приятни забавления за малки и големи, така и с ценни кулинарни съвети на четири от най-популярните дами в кулинарията у нас – Сандра Алексиева (1001 рецепти), Ани Шакарян (Vkusnoteka), Ваня Георгиева (Culinary with Me) и добре познатата на майките от телевизионния екран – водеща Даниела Колева.

Всяка от дамите демонстрира нова и интересна рецепта, давайки възможност на бургазлии да бъдат главните действащи лица в последвалата кулинарна надпревара. Преди състезанието Сандра Алексиева демонстрира лятна рецепта за гриловани нектарини с бекон и синьо сирене; Ани Шакарян изненада с интересен прочит на рецепта за Билков хляб на грил; Даниела Колева приготви „Куба Либре“ барбекю; а Ваня Георгиева представи своя вариант на Aдана кебап с чобан салата.

Ani

Ани Шакарян, снимка: ПР

Непосредствено след демонстрациите Сандра Алексиева и Ани Шакарян влязоха в ролята на ментори и поканиха две млади двойки от Бургас да изпробват своите кулинарни умения зад грила. Под техните напътствия семействата приготвиха две интерпретации на летни рецепти със сьомга, използвайки еднакви продукти и подправки. Докато участниците приготвяха своите ястия, Ани Шакарян се погрижи за бебето на двойката от своя отбор, като не пропускаше да съветва и напътства съотборниците си, които приготвиха гриловани шишчета със сьомга – дъга. Отборът на Сандра Алексиева пък представи шишчета от сьомга с чери домати и сладка марината и ентусиазирано се впуснаха в надпреварата за голямата награда на Coca-Cola Chill & Grill – вечеря в небето. След края на инициативата #ДаСеХранимЗаедно победителите от кулинарните надпревари във всеки град ще имат възможността да преживеят една незабравима вечеря в небето с панорамна гледка над София, на 11 септември 2016 г. Те ще бъдат издигнати на 40 метра над земята за една незабравима вечеря.

През целия ден уханието на вкусна храна бе съпътствано от редица семейни забавления и игри. Актьорът Ники Станоев се погрижи за доброто настроение на малки и големи, специално куклено шоу бе организирано за най-малките. За приятната обстановка, съпътствана с хубава музика допринесоха талантливите групи Rewind, Funky Miracle и Brazz ViliDJ, които взеха участие в концерта на края на вечерта.

Advertisement
Сандра Алексиева, снимка: PR

Сандра Алексиева, снимка: PR

През лятото на 2016 г. грил-събитията от поредицата Coca-Cola Chill & Grill се проведоха в Ямбол, Стара Загора, Варна и Бургас, като част от инициативата #ДаСеХранимЗаедно. След Бургас Coca-Cola Chill & Grill ще се проведе и в София, където посетителите също ще могат да приготвят храна по свой вкус заедно със семейства, приятели и близки и да се насладят на кулинарните изкушения, приготвени от Сандра, Ани, Ваня и Даниела в компанията на най-освежаващата напитка на лятото. Чрез инициативата #ДаСеХранимЗаедно Coca-Cola изразява своето убеждение, че щастието се крие в споделените мигове, каквито са семейните моменти, прекарани заедно около масата. Именно за това Coca-Cola Chill & Grill обединява цялото семейство и дава възможност на хората да прекарват свободното си време заедно с приятели и близки, приготвяйки храна на открито в специално обособени грил-зони.

Continue Reading
Advertisement