Connect with us

Tехнологии

Стартира Книжко: Първото безплатно БГ приложение за покупко-продажба на книги втора употреба

Avatar

Публикувано

на

Knijko PressRelease 03

Коя да бъде следващата книга, която ще чета? Какво да правя с всички книги, които вече имам? Къде мога да намеря търсената от мен книга на най-добра цена? Това са само малка част от въпросите, които възникват с редовното четене.

В опит да се даде отговор на тези въпроси се ражда идеята за Книжко, първото българско приложение за купуване и продаване на книги втора ръка.

Създаден за Android и iOS, Книжко е безплатно приложение, включващо в себе си функции за улеснено публикуване и намиране на обяви за всякакъв вид литература, включително и учебници и техническа литература.

Книжко включва функции за улеснено публикуване и намиране на обяви за всякакъв вид литература, включително учебници и техническа литература. Ориентиран изцяло към българската аудитория, каталога на Книжко разполага с повече от 20 000 издания на български език. В първите часове на своят лоунч създателите на приложението могат да се похвалят с повече от 300 регистрации, а новосъздадените обяви надвишават 400.

Вече можете да свалите Книжко за своето Android или iOS устройство.

Advertisement

Какво oтличава Книжко?

Едно заглавие, много обяви 

Книжко групира обявите за една и съща книга, така че при търсене на определено заглавие резултатът е един, докато броят ценови обяви варира. Това прави намирането на най-добрата оферта много удобно, тъй като всички предложения за дадена книга могат да се сравнят в рамките на един екран.

Посредник за книги

Книжко е платформа за създаване на обяви, чрез които купувачите се свързват с продавача под формата на лични съобщения. В обявата си продавачът обозначава дали продажбата ще се случи чрез куриер (и за чия сметка) или лично предаване. Самото плащане (ако има такова) се извършва извън Книжко.

Advertisement

Нова литературна общност 

Всички заглавия в Книжко могат да бъдат оценявани и коментирани от потребителите. При създаването на нова обява, насърчаваме продавачите да коментират и оценят заглавието, за да насочат останалите потребители по-добре към подходящата за тях книга.

Кой стои зад Книжко?

Зад създаването на Книжко стои екип от професионални разработчици, чиято основна цел е да предоставят на всички любители на книгите, били те купувачи или продавачи, качествено мобилно приложение, което да отговори на всичките им нужди и да ги обедини в единна българска литературна общност.

“Вярваме, че има изключително много четящи българи на различни възрасти, за които Книжко ще е решение на гореизброените проблеми. Надяваме се най-вече Книжко да даде възможност на всеки читател да продължи да разширява “книгозора” си по един по-удобен и модерен начин и да създаде нови познанства с хора, споделящи същите литературни интереси“ – споделят създателите на платформата.

Приложението e достъпно за безплатно сваляне за Android и iOS устройства. Повече информация за Книжко можете да получите на официалния сайт www.knijko.bg, а също и от страниците на приложението във Facebook и в Instagram.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement