Connect with us

Култура

Флашмоб на „Витошка“ представи нова стихосбирка на Албена Фурнаджиева

Avatar

Публикувано

на

32

Младата поетеса Албена Фурнаджиева представи новата си стихосбирка „Рисувам обич“ по един нестандартен и провокиращ начин вчера в Книжарница Greenwich. Случайни и нищо неподозиращи минувачи по бул. „Витоша“ станаха свидетели на флашмоб, в който участваха студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и приканиха любителите на поезията да се присъединят към останалите гости на представянето. Уважаваният поет и редактор на стихосбирката – Атанас Капралов, представи новата книга, а за Албена каза, че е едно различно и изключително талантливо попълнение в поетичната гилдия. „Струва си читателят да се докосне до изтънчената й сетивност, с която тя прави света по-светъл“, обобщи той.

Албена Фурнаджиева подари на гостите си книгата, като им даде възможност да дарят средства за предотвратяване на изоставянето на деца – част от кампанията на Фондация „За Нашите Деца“. Максим Бехар – член-основател на Съвета на настоятелите на Фондацията – поздрави Албена за поезията и за факта, че подкрепя благотворителната кауза.

Стихосбирката „Рисувам обич“ е разделена на две части – „С хеликоптер над чувствата“ и „Нова архитектура за душите ни“. Корицата на книгата е дело на самата поетеса, която рисува и живопис.

„За мен е чест и огромна радост да мога да споделя тази стихосбирка с публиката, тъй като е създадена с много емоции и без претенции. Във времена на духовен разпад единственото спасение е стремежът към духовен максимализъм, дори на цената на тиха изстрадалост,“ сподели Албена.

снимка: PR

Advertisement
Continue Reading
Advertisement